Τρίτη 11 Δεκ, 2018 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χαιρετίζει ο Αντιαναιμικός Σύνδεσμος την αναβάθμιση του Κέντρου Θαλασσαιμίας 

Χαιρετίζει ο Αντιαναιμικός Σύνδεσμος την αναβάθμιση του Κέντρου Θαλασσαιμίας 

Την απόφαση της πολιτείας να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Θαλασσαιμίας, που λειτούργησε το 1980, στη βάση της αρχικής συμφωνίας που είχαν συνάψει Κράτος, Εκκλησία της Κύπρου και Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος (ΠΑΣ), χαιρετίζει ο Σύνδεσμος.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΠΑΣ, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιττας που διοργάνωσε πρόσφατα η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Συνδέσμου, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης ανέφερε πως η πολιτεία προτίθεται να προβεί, αν και με καθυστέρηση, στην ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Κέντρου με στόχο να αποτελέσει ένα Πρότυπο Κέντρο Θαλασσαιμίας.
 
Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως ανταποκρινόμενος στις διαρκείς παραστάσεις του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου και αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχει στην Κύπρο ένα Πρότυπο Κέντρο Θαλασσαιμίας, αποφάσισε την αποκατάσταση της χρήσης του, ακολουθώντας τους όρους της αρχικής συμφωνίας. Το Κέντρο, όπως είπε, με τη δέουσα ανακαίνιση και τον ανάλογο εξοπλισμό, θα καλύπτει επαρκώς και σε υψηλό επίπεδο τις θεραπευτικές και άλλες ανάγκες των θαλασσαιμικών.
 
Ο κ. Παμπορίδης υπογράμμισε, επίσης, πως το Κέντρο μπορεί να καταστεί ένα Κέντρο Αριστείας και Έρευνας για μια πάθηση στη θεραπεία της οποίας η Κύπρος, με τη συνδρομή και του ΠΑΣ, ηγήθηκε για πολλά χρόνια της παγκόσμιας κοινότητας και ηγείται ακόμα επιστημονικά και μέσα από τη δράση της ΔΟΘ που εδρεύει στη χώρα μας.
 
Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Μίλτος Μιλτιάδους εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί αφενός μέσα από τη συνεργασία του Συνδέσμου με το Υπουργείο Υγείας και αφετέρου την πρακτικότητα την οποία επέδειξε ο αρμόδιος Υπουργός, οδεύει προς επίλυση άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η θαλασσαιμική κοινότητα.

Ο κ. Μιλτιάδους ανακοίνωσε επίσης ότι ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει άμεσα, μετά την επικύρωση της απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο, στη δημιουργία ενός Κέντρου Υποστήριξης για τους θαλασσαιμικούς και τους νέους γονείς με σκοπό την παροχή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, των υπηρεσιών που προσφέρει (ψυχολογική υποστήριξη, προγράμματα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα για θαλασσαιμικούς, γενική υποστήριξη πασχόντων κ.α.) καθώς και άλλων που είναι υπό προγραμματισμό.
 
Ιδιαίτερη μνεία στην εκδήλωση έγινε για τα άτομα που θα στελεχώνουν την Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας. Πρόεδρος θα είναι ο Πάνος Εγγλέζος, ενώ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων και υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με τη θαλασσαιμία όπως ο Προέδρος του ΠΑΣ.
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας