Σάββατο 26 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να πετάνε τα παιδικά δόντια

Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να πετάνε τα παιδικά δόντια

To να κρατήσουν οι γονείς τα δόντια που πέφτουν κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί να αποδειχτεί… σωτήρια κίνηση για πλήθος ιατρικών λόγων, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ.

Ερευνητές ανακάλυψαν πως τα βλαστοκύτταρα που βρίσκονται σε ένα νεότερο δόντι είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε περιβαλλοντική βλάβη συγκριτικά με ένα ενήλικο δόντι και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων κυττάρων σε άλλα μέρη του σώματος.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την δύσκολη διαδικασία πρόσβασης σε μυελό των οστών από άλλες περιοχές του σώματος για τα βλαστοκύτταρα.

Καθώς η νέα μέθοδος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου, την ανάπλαση οστών και την αναγέννηση νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο για την πρόληψη πιθανών καρδιακών προσβολών.

Σε κλινική δοκιμή στην Κίνα, τα παιδικά δόντια χρησιμοποιήθηκαν για την αναγέννηση των νέων δοντιών 30 ασθενών, τα οποία δεν είχαν αναπτυχθεί πλήρως. «Μέχρι στιγμής έχουμε δεδομένα για δύο, δυόμιση και τρία χρόνια και φαίνεται πως είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία» δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 μέλος του Εθνικού Προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Κίνας.

Πηγή:in.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας