Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τί να επιλέξω από την ασιατική κουζίνα ;

Τί να επιλέξω από την ασιατική κουζίνα ;

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που λατρεύουν την ασιατική κουζίνα αλλά προβληματίζονται για τις θερμίδες που θα καταναλώσουν, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και απολαύστε το αγαπημένο σας πιάτο χωρίς τύψεις.

Παρήγγειλε σολομό και τόνο
Το σούσι είναι ο ορισμός του φαγητού χαμηλό σε λιπαρά, όπως τονίζει και η Carol Ann Rinzler, author of Nutrition for Dummies, αλλά αν δεν κάνεις τις σωστές επιλογές, μπορεί να γίνει αρκετά παχυντικό. «Για να πολλαπλασιάσεις τα οφέλη του σούσι, επέλεξε κομμάτια που είναι πλούσια σε ωμέγα 3 – τα ακόρεστα λιπαρά που προστατεύουν την καρδιά και ενισχύουν τη δύναμη του μυαλού» προτείνει η Rinzler. Έτσι, προτείνει τον σολομό και τον τόνο, δύο ψάρια που είναι χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε ωμέγα 3 και δίνουν στον οργανισμό μεγάλη δόση βιταμίνης D.
 
Δώσε μια ευκαιρία και στο wasabi
Αν συνηθίζεις να το αφήνεις στην άκρη, μάθε ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως ισοθειοκυανάτες, μία ουσία που δίνει στα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, αντικαρκινικές ιδιότητες. «Μια μικρή ποσότητα είναι υπέρ αρκετή» σχολιάζει η Rinzler.
 
Απόφυγε τα τηγανιτά
Σύμφωνα με τη Margaux J. Rathbun, πιστοποιημένη επαγγελματία θεραπεύτρια διατροφής και δημιουργό της ιστοσελίδας  Authentic Self Wellness, είναι καλύτερο να μείνεις μακριά από τα τραγανά rolls, τα οποία έχουν τηγανιστεί. Όσο πιο εντυπωσιακό το roll τόσο το χειρότερο.
 
Πες ναι στα ωμά, ψητά ή μαγειρεμένα στον ατμό πιάτα
«Προσπάθησε να παραγγέλνεις πιάτα που έχουν μαγειρευθεί στον ατμό ή στο γκριλ» προτείνει η Rathbun. «Το αγαπημένο μου πιάτο είναι το σασίμι, αφού είναι στην κυριολεξία το κρέας του ψαριού, χωρίς καθόλου ρύζι ή κάποιο έξτρα υλικό» συμπληρώνει.
 
Πες ναι στο τζίντζερ
Όχι δεν είναι μόνο για γαρνιτούρα! Αντιθέτως έχεις έναν καλό λόγο για να το φας. «Το τζίντζερ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, χάρη στις αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητές του» επισημαίνει η ειδικός και συμπληρώνει «είναι μια καλή πηγή φωσφόρου, μαγνησίου, χαλκού και μαγγανίου».
 
Σόγια με μέτρο
Η Katie Clark, διαιτολόγος στο Σαν Ντιέγκο και blogger (FiberIstheFuture.com), συμβουλεύει τους λάτρεις του σούσι να ζητάνε σόγια με μειωμένο νάτριο, έχοντας όμως κατά νου ότι δεν περιέχει “χαμηλή” ποσότητα νατρίου, αλλά μόνο 25% λιγότερο από την κανονική. 
 
Χρησιμοποίησε τα chopsticks
Ακόμα κι αν δεν τα χειρίζεσαι τέλεια, αυτά τα ξυλάκια θα σε αναγκάσουν να φας πιο αργά, απ’ ότι θα έτρωγες με πηρούνι.
 
Πες όχι στη μαγιονέζα
«Προτίμησε rolls που δεν περιέχουν μαγιονέζα ή κρέμα τυριού. Αυτές οι προσθήκες  άλλωστε δεν ανήκουν στο παραδοσιακό σούσι» υποστηρίζει η Clark.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας