Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Μουρουνέλαιο: ο γιατρός στο σπίτι σας

Μουρουνέλαιο: ο γιατρός στο σπίτι σας

Τα  τελευταία χρόνια ακούμε συχνά την λέξη μουρουνέλαιο που αν το μελετήσει κανείς   θα ανακαλύψει τις θρεπτικές του αξίες καθώς και τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
 
Ίσως οι παλαιότεροι της γενιάς του 60 να γνωρίζουν καλύτερα την χρήση του αφού την εποχή εκείνη πολλές μητέρες έδιναν στα παιδιά τους μουρουνέλαιο για να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να τα εφοδιάσουν με όλα τα απαραίτητα συστατικά για  καλή υγεία.
 
Το μουρουνέλαιο, είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που παράγεται από το ήπαρ λευκών ψαριών όπως είναι η μουρούνα και ο γάδος και διαθέτει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Σε αντίθεση, τα ιχθυέλαια προέρχονται από το λίπος ψαριών όπως είναι ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρι
 
Συγκεκριμένα το μουρουνέλαιο , περιέχει,

ΤΑ ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ τα οποία είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
 
Τα λιπαρα οξέα είναι απαραίτητα στην ορθή λειτουργία των ματιών, και την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Η βιταμίνη D  Είναι γνωστή για το ρόλο της στο σχηματισμό των οστών, αφού βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Η βιταμίνη D όμως είναι ιδιαίτερα σημαντική συνολικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, με δεδομένο ότι συμβάλλει στον έλεγχο της φυσιολογικής ανάπτυξης των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η βιταμίνη Α συμβάλει στις λειτουργίες διαφόρων κύτταρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στη διατήρηση των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα  παιδιά και οι ηλικιωμένοι φαίνεται να έχουν περισσότερο ανάγκη το μουρουνέλαιο. Τα μεν παιδιά για να θωρακίζονται από λοιμώξεις και βακτήρια και οι ηλικιωμένοι για να δυναμώσουν το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα τους.
 
Σύμφωνα με τους ιατρούς, η κατανάλωσή του μπορεί να γίνεται ολόκληρο τον χρόνο.

Κάποιες από τις θεραπευτικές ιδιότητές του είναι:
 
  • στην προστασία της καρδιάς και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Συμβάλλει θετικά στην καταπολέμηση της φλεγμονής που σχετίζεται με τις καρδιακές παθήσεις και  βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.
 
 
  • Αρθρώσεις & Οστεοαρθρίτιδα
 
 
  • Υγιές δέρμα και μαλλιά: Το μουρουνέλαιο εφαρμόζεται και τοπικά, επιταχύνοντας την επούλωση των τραυμάτων και δυναμώνει τα μαλλιά.
 
 
  • Κατάθλιψη : Από τους επιστήμονες υποστηρίζεται ότι μια κουταλιά σούπας μουρουνέλαιο καθημερινά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 30%.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας