Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Μάθε πώς να κόψετε σωστά ένα φύλλο αλόης.

Μάθε πώς να κόψετε σωστά ένα φύλλο αλόης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά κόβουν ένα κομμάτι από το φύλλο της αλόης και το πιέζουν πάνω στη πάσχουσα περιοχή του δέρματος. Δεν είναι και τόσο λάθος όμως εάν ακολουθήσετε το πιο κάτω οδηγό θα μπορέσετε να έχετε πάντα στο σπίτι σας το θαυματοργό αυτό τζελ για το δέρμα.
 
  • Διαλέγουμε ένα μεγάλο και υγιές στην όψη φύλλο, όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνεται. 
​​​​​​​
  • Φοράμε latex γάντια. Κόβουμε το φύλλο της αλόης από το μητρικό φυτό, όσο γίνεται πιο κοντά στο κορμό. Όσο μεγαλύτερο το φύλλο που επιλέξαμε, τόσο περισσότερο χυμό περιέχει. Μόλις κόψουμε το φύλλο θα διαρρεύσει ένα καφεκίτρινο ή πρασινοκίτρινο υγρό. Αποφύγετε να το αγγίξετε .​​​​​​​
​​​​​​​
  • Αφήστε το φύλλο όρθιο για λίγα λεπτά να φύγει όλο το υγρό.
 
  • Θα πρέπει να κάνετε τη διαδικασία μέσα σε δύο ώρες το πολύ, από την ώρα που θα κόψετε το φύλλο από το φυτό ώστε να αποφύγετε την οξείδωση του, με κίνδυνο να χαθούν τα ευεργετικά συστατικά του. 
 
  • Κόψτε τη μυτερή άκρη και απορρίψτε τη. Κόψτε τις κατά μήκος άκρες του φυτού, εκατέρωθεν με τα αγκάθια, και απορρίψτε τις και αυτές. Ξεπλύνετε το φύλλο με άφθονο νερό. Το φύλλο τώρα θα μοιάζει με ένα σάντουιτς από ζελέ. Το gel αλόης που θέλουμε είναι παγιδευμένο ανάμεσα στη χοντρή σάρκα του φυτού από την επάνω και κάτω μεριά.
​​​​​​​
  •  Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τη πράσινη σάρκα από τη επάνω μεριά, διατρέχοντας το μαχαίρι εσωτερικά κατά μήκος του φύλλου (όπως θα κάνατε και με το φιλέτο ενός ψαριού).  
 
  • Έπειτα γυρίστε το φύλλο ανάποδα, ώστε να ακουμπάει το gel πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια (πιάτο, επιφάνεια κοπής κτλ.) και αφαιρέστε και τη σάρκα από κάτω. 
 
  •  Με ένα κουτάλι ξύστε απαλά όσο gel 
 
  • Συγκεντρώστε το gel της αλόης σε ένα καθαρό (αποστειρωμένο κατά προτίμηση) δοχείο. Είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε. 
 
Ανατρέχοντας ιστορικά στο πότε έχει κάνει την εμφάνισή της η αλόη φαίνεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι αλλά και οι Ρωμαίοι γιατροί την λάτρευαν. Κάποιοι ισχυρίζονται ο Μέγας Αλέξανδρος εκστράτευσε σε περιοχές μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει ποσότητες αλόης έτσι ώστε να γιατρεύει τους τραυματισμένους στρατιώτες τους.
 
Η Παμπίτσα Καββαλιεράτου, μιλώντας μας για τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης, δεν παραλείπει να μας δώσει, μια υπέροχη συνταγή, για αποτοξίνωση του εντέρου και της χολής καθώς και τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΥΛΙΚΑ

1Φλ του καφέ αλόη

1φλ του καφέ μέλι

1κουτ σούπας χυμό λεμονιού
 
Δουλεύουμε το ζελέ της αλόης στο μίξερ για να γίνει χυμός, προσθέτω το μέλι και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Ο χυμός είναι έτοιμος. Διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας σε λενα ποτήρι νερό και το πίνουμε μισή ώρα πριν το φαγητό.

Συνίσταται να πίνουμε 2-3 κουταλιές την ημέρα δυαλιόμενες σε ένα ποτήρι νερό για 15 ημέρες.
 
 
* Η Παμπίτσα Καβαλλιεράτου μαζί με τον σύζυγο της Τάκη είναι πρωτοπόροι στον τομέα των φυσικών καλλυντικών και στο χώρο της ομορφιάς υπηρετώντας την αισθητική και κοσμετολογία από το 1966.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας