Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τί να τρώω πρίν και μετά από την γυμναστική;

Τί να τρώω πρίν και μετά από την γυμναστική;

Η διατροφή και η γυμναστική είναι γεγονός ότι προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό μας ειδικά όταν αυτά συνδιάζονται.
 
Η γυμνάστρια και αθλήτρια Μαρία Άσπρου, μας δίνει τα οφέλη της ορθής διατροφής και γυμναστικής.

Καταρχήν, σύμφωνα με την γυμνάστρια, κάποιος νοιώθει πολύ πιο δυνατός και γεμάτος ενέργεια όταν τρώει σωστά. Γιατί κανένας, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το «Νούς υγιής εν σώματι υγιή» δεν ισχύει.

Ασ πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος μπορεί να γυμνάζεται τρείς φορές την βδομάδα για να παραμένει σε φόρμα και να είναι υγιής.

Μόλις ωστόσο περάσει ένα χρονικό διάστημα και το σώμα αρχίσει να προσαρμόζεται ,ο προσωπικός γυμναστής του κάθε ατόμου ξεχωριστά, μπορεί να αυξήσει την συχνότητα της εκγύμνασης του.

Αν κάποιος μόλις έχει ξεκινήσει να γυμνάζεται, σύμφωνα με την Μαρία Άσπρου, χωρίς να έχει προηγούμενη πείρα ή επαφή με την άσκηση τότε το πιο ιδανικό πρόγραμμα εκγύμνασης είναι για μυική τόνωση του οργανισμού του και με συχνότητα 3 με 4 φορές την βδομάδα.
 
Όσον αφορά την διατροφή του, πρίν και μετά την γυμναστική συνίσταται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις αρχές της διαδικασίας.

Αυτό που συνήθως είθισται, είναι να πάρεις ένα γεύμα μία με δύο ώρες πρίν από το γυμναστήριο αλλά όχι ότι υπάρχει μέσα στο ψυγείο ή κάτι έτοιμο.

Είναι πολύ σημαντική η διατροφή στην επίτευξη των στόχων ενός ατόμου.

Η μεγάλη κατανάλωση φαγητού πρίν από την άσκηση προκαλεί μέχρι και κράμπες, ακμή, ή και στην χειρότερη περίπτωση ακόμα και διάρροια.

Στον αντίποδα η κατανάλωση ελάχιστης ποσότητας πρίν από την εκγύμναση, όπως είναι λογικό, δεν προσφέρει την απαιτούμενη ενέργεια που ένας οργανισμός χρειάζεται έτσι ώστε να αποδόση την ώρα της προπόνησης.

Συμβουλή
Οι τροφές που συνήθως είναι ευεργετικές πρίν από το γυμναστήριο είναι το  μέλι , τα φρούτα και  τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Όσον αφορά το μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης μας, το πρώτο πράγμα που πρέπει όλοι να ξέρουν είναι ότι μύες έχουν ανάγκη από ξεκούραση. Συνεπώς, προσπαθούμε να ξεκουραστούμε για να μπορέσουν οι διάφορες μυικές ομάδες να αναπληρώσουν το γλυκογόνο που έχασαν.
Κατ επέκταση, χρειαζόμαστε γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες και πρωτείνες τα οποία πρέπει να καταναλωθούν δύο ώρες μετά την γυμναστική.

Τέλος, όλοι πρέπει να έχουμε κατά νου ,πως ο οργανισμός μας χρειάζεται ενυδάτωση ,όχι μόνο κατά την διάρκεια της γυμναστικής αλλά και όλη μέτα. Κατά την διάρκεια της προπόνισης ο οργαινιμός αφυδατώνεται και ζητά την αναγκαία ποσότητα υγρών που χρειάζεται για να αποδόσει.
 
μαρια ασπρου σωστο
 

*Η Μαρία Άσπρου, είναι γυμνάστρια και αθλήτρια στο Bodyfitness με διακρίσεις σε Κύπρο και το εξωτερικό.
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας