Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τα 4 μπαχαρικά που μειώνουν την όρεξη

Τα 4 μπαχαρικά που μειώνουν την όρεξη

Τα μπαχαρικά προσφέρουν ιδιαίτερα μοναδικά αρώματα και εμπλουτίζουν την γεύση των τροφών που καταναλώνουμε.
 
Τα καρυκεύματα ή μυρωδικά είναι απαραίτητα υλικά σε κάθε κουζίνα και διατίθενται σε διάφορες μορφές όπως καρπούς, σκόνη, φλούδες κλαδιών ή φύλλα .
 
Οι χρήσεις των μπαχαρικών πέραν από τις μαγειρικές συνταγές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν καλλυντικά, σε αρωματοθεραπείες ή σαν θεραπευτικά καθώς αρκετά από αυτά διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 
 
Παρκάτω παραθέτουμε τα 4 μπαχαρικά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην μέιωση της όρεξης και κατ επέκταση στο αδυνάτισμα. :
 
1. Κανέλα
Η κανέλα μπορεί να προσθέσει πολλά στο φαγητό ή το ρόφημά μας… Άρωμα, γεύση και η λίστα δε σταματάει εδώ. Σύμφωνα με έρευνες η κανέλα βοηθάει σημαντικά στη μεταφορά της γλυκόζης, περιορίζοντας έτσι την αύξηση της ινσουλίνης (η οποία αποθηκεύει το λίπος) μετά το γεύμα.
 
Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό μπαχαρικό που μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων κατά 30% και μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί με διάφορους γαστρονομικούς τρόπους! Στο αλμυρό για λίγη γεύση, στο γλυκό για άρωμα και στο ρόφημα για τις ευεργετικές, κατασταλτικές και χαλαρωτικές ιδιότητές του. 

Δοκίμασε για πρωινό γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, βρώμη και κανέλα, σαν σνακ ένα μήλο πασπαλισμένο με κανέλα και λίγο μέλι ή πρόσθεσε λίγη στον καφέ και το τσάι σου.

2. Σκόνη Τσίλι
Το τσίλι ενθαρρύνει τον οργανισμό μας να κάψει θερμίδες και λίπος! Χάρη στην καψαϊκίνη (το βασικό συστατικό που δίνει έντονη γεύση), μπορεί και κινητοποιεί το μεταβολισμό.
 
Αρκεί μία μόνο μικρή μερίδα, αφού δε γίνεται άλλωστε να προσθέσουμε πολύ στο φαγητό μας, για να αυξήσει την οξείδωση των λιπών σε αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας. Ακόμη, η σκόνη τσίλι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη. Μήπως λοιπόν να το ξανασκεφτείς για τα καυτερά;

3. Κουρκουμάς
Αποτελεί ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που μειώνει τις φλεγμονές. Αυτή η μείωσηπροετοιμάζει τον οργανισμό να δεχθεί τη λεπτίνη, ορμόνη η οποία στέλνει στο μεταβολισμό το μήνυμα “κάνε πιο γρήγορα, κάψε λίπος”! 

Χρησιμοποίησέ το σαν ντιπ για το φαγητό σου ή συνδύασέ το με ταχίνι, λάδι και μέλι για τη σαλάτα σου. Ο συνδυασμός του κουρκουμά με το λάδι οδηγούν στην καλύτερη δυνατή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του. 

4. Μαύρο πιπέρι
Σύμφωνα με έρευνες, το συγκεκριμένο μπαχαρικό εμποδίζει το σχηματισμό νέων λιπωδών κυττάρων. Δεν υπάρχουν όμως έγκυρες επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν τη συγκεκριμένη άποψη. Ακόμη οτιδήποτε καυτερό, όπως είναι οι πιπεριές και κάθε τύπος πιπεριού, προκαλούν κορεσμό και ανακόπτουν την όρεξη για φαγητό. 

Λέμε ναι στο μαύρο και κίτρινο πιπέρι, το οποίο επίσης επιταχύνει τον μεταβολισμό, αλλά προσέχουμε για μία κατανάλωση με μέτρο ειδικά εάν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το στομάχι μας. Προτίμησε το πιπέρι για μαρινάρισμα, βάζοντας φαντασία και χρώμα στο πιάτο σου!
 
Κάπως έτσι λοιπόν τα μυρωδάτα μπαχάρια μπορούν να κάνουν τα "μαγικά" τους. 



 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας