Τρίτη 23 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ροδόσταγμα ή ροδόνερο

Ροδόσταγμα ή ροδόνερο

Το ροδόνερο ή ροδόσταγμα,  είναι το αρχαιότερο καλλυντικό προϊόν και παράγεται από την απόσταξη ατμού από φρέσκα ροδοπέταλα. Γνωστό σε όλο το κόσμο για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο δέρμα.
 
Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν ως άρωμα, ως ίαμα για διάφορες παθήσεις αλλά και στη μαγειρική.
 
Σήμερα χρησιμοποιείται πολύ συχνά και στην αρωματοθεραπεία  ενώ βρίσκεται ως βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς. Αποτελεί μια απλή και  οικονομική φροντίδα.

Το HealthNews συνάντησε ένα από τα 10 παιδιά της επιχείρησης «Ροδόσταγμα Καλλονάς».Τα παιδιά εδώ και 15 χρόνια,ακολουθούν πιστά όλα τα βήματα της διαδικασίας του μαζέματος και της απόσταξης με γνήσια υλικά χωρίς συντηρητικά.
 

ΜΑΖΕΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΩΝ

Το μάζεμα τριανταφύλλων αρχίζει τέλος Απριλίου και διαρκεί μέχρι το τέλος Μαίου. Συνήθως το μάζεμα ξεκινάει πρωί και ολοκληρώνεται το απόγευμα επί καθημερινής βάσεως.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία του μαζέματος των τριανταφύλλων , ακολουθεί το ζύγισμα και αργότερα όλα όσα μαζεύτηκαν μπαίνουν μέσα σε μεγάλα καζάνια και αναλόγως με την ποσότητα τόση είναι και η αναλογία του νερού.

Ο ατμός ο οποίος βγαίνει από τα καζάνια, περνάει μέσα από σωλήνα που είναι ενσωματωμένος σε ένα ψυκτήρα και υγροποιείται για να βγεί μετά ως ροδόσταγμα.
 

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΡΟΔΟΣΤΑΓΜΑΤΟΣ

Για να μπορέσει να ξεκινήσει η εμφιάλωση πρέπει να περάσουν σαράντα ημέρες από την ημέρα της απόσταξης.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΡΟΔΟΣΤΑΓΜΑΤΟΣ

- Η αντιφλεγμονώδης δράση του. Βοηθά στην μείωση της ερυθρότητας του δέρματος λόγω ήπιου ερεθισμού ή υπερέκθεσης στον ήλιο και για αυτή του την ιδιότητα το χρησιμοποιούσαν παλιά ως καταπραϋντικό σε συγκάματα μωρών.

- Είναι κατάλληλο για χρήση μετά από βαθύ καθαρισμό του προσώπου λόγω της στυπικής του ιδιότητας που κλείνει τους ανοικτούς πόρους εμποδίζοντας έτσι την ακμή και τα σπυράκια. Επιπλέον, η εφαρμογή ροδόνερου μετά από ατμό, συσφίγγει τα τριχοειδή αγγεία και μειώνει την ερυθρότητα.

- Είναι υπέροχο ως τονωτική λοσιόν γιατί απομακρύνει υπολείμματα βρωμιάς και σμήγματος που το καθαριστικό δεν κατάφερε να αφαιρέσει από τους φραγμένους πόρους κι έτσι προετοιμάζει τέλεια την επιδερμίδα για την κρέμα.

- Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και για αυτό μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση των κυττάρων του δέρματος και την αναγέννηση των ιστών του.

- Η πιο προφανής ίσως ιδιότητά του είναι η αναζωογονητική επίδραση που έχει επάνω μας το άρωμα του. Σύμφωνα με την αρωματοθεραπεία μάλιστα, το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου είναι ο βασιλιάς των αιθέριων ελαιών λόγω των ιδιοτήτων του αλλά και της σπανιότητάς του. Καταπολέμα το στρες και τονώνει τον οργανισμό, ενώ το μασάζ με αυτό ανακουφίζει τους κουρασμένους μύες.
 

*Ευχαριστίες στο «ΡΟΔΟΣΤΑΓΜΑ ΚΑΛΛΟΝΑΣ» για τις πληροφορίες,
Πριν από 15 χρόνια ο μακαριστός πατήρ Μιχαήλ Καλλονάς ξεκίνησε με ένα μικρό αποστακτήρα στο σπίτι του, και σιγά σιγά, μεγάλωσε την επιχείρηση ,με σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό, για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες τις αγοράς. Δίπλα του τα 10 παιδιά του τα οποία συνεχίζουν σήμερα το έργο που άφησε πίσω του ο πατήρ Μιχάλης. Δυστυχώς ο πατήρ Μιχάλης έχασε την ζωή του σε εργατικό ατύχημα 28/05/2013 και έτσι συνεχιστές της επιχείρησης τώρα είναι τα παιδιά του.
Τηλέφωνο, 99 461121
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας