Πέμπτη 18 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Το θρεπτικό πρωινό που επιλέγουν 6 γνωστοί ποδοσφαιριστές

Το θρεπτικό πρωινό που επιλέγουν 6 γνωστοί ποδοσφαιριστές

Είναι γνωστό ότι αν θες να φτιάξεις τη διατροφή σου, θα πρέπει να ξεκινήσεις από το πρωινό σου. Το γεύμα που οι διατροφολόγοι αποκαλούν το σημαντικότερο της ημέρας πρέπει να είναι υγιεινό και μην το παραλείπεις ποτέ!
 
Όπως, εξάλλου, έχουν δείξει οι μελέτες ένα καλό πρωινό θα βάλει τον μεταβολισμό σου σε λειτουργία και το  λέει και ο λαός άλλωστε ότι το πρωί «τρέφεσαι ωσάν βασιλιάς»
 
Το HealthNews σας παρουσιάζει, πώς ακριβώς τρέφονται έξι Κύπριοι ποδοσφαιριστές το πρωί.
Και όπως όλα δείχνουν οι ποδοσφαιριστές μας ,τρέφονται υγιεινά, με όλα τα απαραίτητα συστατικά στο πιάτο τους για να μπορέσουν να ξεκινήσουν την ημέρα τους όσο πιο σωστά γίνεται και γιατί όχι… ας παραδειγματιστούμε από αυτούς.
 
ΠΙΕΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ  Ο πολυσυζητημένος τις τελευταίες ημέρες διεθνής άσσος το πρωί, προτιμά φρυγανιές με τυρί ή γαλοπούλα χαμηλών λιπαρών, ένα αυγό βραστό, συνοδεύοντας το με φρέσκο χυμό ή καφέ με γάλα.
 
 
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ  Ο 28χρονος μεσο-επιθετικός  ακολουθώντας το διατροφικό του πλάνο ξεκινά την ημέρα του με  δημητριακά ή φρυγανιές με γαλοπούλα και τυρί light μαζί με φρέσκο χυμό ή καφέ. Κάθε δύο ώρες, ο ποδοσφαιριστής επιλέγει να τρώει ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ – Ο 26χρονος διεθνής μέσος, επιλέγει στο πρωινό πιάτο του γιαούρτι με μέλι και πριν την πρωινή προπόνηση, μια μπανάνα.
 
 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ –  Ο 31χρονος, επιθετικός, επιλέγει ένα σταθερό διαιτολόγιο καθημερινά. Βρώμη με γάλα μαζί με μέλι και μούρα ή τηγανίτες από βρώμη με μέλι, μούρα και καρύδια, συνοδεύοντας τα με καφέ.
 
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ –  Ο 35χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής, κάθε μέρα έχει το για πρωινό μία φρυγανιά με μαρμελάδα ή μέλι μαζί με τυρί χαμηλών λιπαρών και καφέ.
 
 
ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΣΙΕΛΗΣ-  Ο 26χρονος διεθνής κεντρικό αμυντικός παίρνει για πρωινό ένα τοστ με γαλοπούλα χαμηλών λιπαρών και καφέ.
 
Σύμφωνα πάντως  με την διαιτολόγο – διατροφολόγο Χριστιάνα Παπαλουκά, ένα ισορροπημένο πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει έστω και μια πηγή υδατανθράκων (για ενέργεια) καλύτερα σύνθετων (πχ ολικής αλέσεως η φρούτα) και μια πηγή πρωτεΐνης (για κορεσμό). Πχ 1)γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως 2)γιαούρτι με βρώμη η muesli 3) ψωμί ολικής αλέσεως η πολύσπορο με τυρί η χαλούμι (προτιμούμε light), αυγό με ψωμί η φρυγανιές ολικής αλέσεως.
Όταν δεν υπάρχει γάλα καλό είναι να γίνεται ενυδάτωση με ένα ζεστό ρόφημα υποστηρίζει η διαιτολόγος η νερό η φυσικό χυμό (ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε ατόμου)
 
Από αύριο λοιπόν, αλλάζουμε συνήθειες και ξεκινάμε την μέρα μας με ένα πλήρες και υγιεινό πρωινό.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας