Τετάρτη 24 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πώς τρεφόμαστε όταν είμαστε άρρωστοι ;

Πώς τρεφόμαστε όταν είμαστε άρρωστοι ;

Ως γνωστόν ο χειμώνας κρύβει πολλές ιώσεις και κρυολογήματα. Και  επειδή φέτος κάνει αισθητή την παρουσία του με τις χαμηλές θερμοκρασίες, παρακάτω σας δίνουμε μερικές βασικές διατροφικές  συμβουλές όταν είστε άρρωστοι
 
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ/ΓΡΙΠΗ Οι γαιτροί συνιστούν την κατανάλωση ζεστών αφεωημάτων όπως το τσάι, κανονικό, του βουνού, χαμομήλι ή τζίτζερ το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη συστατικά. Σε πρίπτωση πυρετού, μια ζεστή σούπα είναι ότι πρέπει για να ρυθμίσει την θερμοκρασία του σώματος. Το να προσθέσεις μαύρο πιπέρι στη σούπα σου φαίνεται πως είναι πολύ βοηθητικό

ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ/ΛΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ/ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΣ Τσάι με λεμόνι και μέλι ή γαργάρες με αλατόνερο είναι μερικές συμβουλές για τις πιο πάνω αρρώστιες. Το λεμόνι είναι αντισηπτικό και το μέλι επίσης, μας βοηθά λόγω της σύστασής του και επειδή αντικαθιστά τη ζάχαρη.
Ακόμη κι αν δεν έχουμε τσάι, το μέλι με το λεμόνι διαλυμένα σ᾿ ένα φλυτζάνι ζεστό νερό, είναι από μόνα τους πολύ χρήσιμα.

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ Όταν βρίσκεται σε ενεργή φάση (συνήθως το πρώτο τριήμερο) αποφύγετε την κατανάλωση γαλακτοκομικών (γιαούρτι, γάλα), οσπρίων (π.χ. φακές, φασόλια), λαδερών (π.χ. μπάμιες, φασολάκια, αρακάς) και λαχανικών (π.χ. μαρούλι, λάχανο, μπρόκολο).
 
* TIP OF THE DAY
Επισκεπτόμαστε την ολοκαίνουρια ιστοσελίδα της LIDL Food Academy https://www.lidlfoodacademy.com.cy  και μαθαίνουμε νόστιμες συνταγές για χειμωνιάτικες σούπες.

Μια γευστική  εμπειρία έζησαν οι τυχεροί φίλοι που παρευρέθηκαν στο μάθημα της LIDL FOOD ACADEMY.

Τι μαγείρεψαν;
 
Κρεμώδη σούπα τριών μανιταριών με θυμάρι και κύμινο, και μπρουσκέτα με λιωμένο τυρί.
 
Αρωματική σούπα θαλασσινών με σαφράν, και κρουτόνια με βούτυρο και ρίγανη.
 
Και για το τέλος, σοκολατένια μπισκότα με βραζιλιάνικο φιστίκι, πορτοκάλι και μπράντι.

Αυτό, όμως, που κατενθουσίασε τους πάντες, ήταν η αρωματική σούπα θαλασσινών, αφού οι γαρίδες La Caldera, τα μύδια και ο μπακαλιάρος Ocean Sea,  έκαναν το πιάτο ακόμα πιο εντυπωσιακό, τόσο γευστικά όσο και οπτικά. 


 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας