Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τροφές κατά της κυτταρίτιδας

Τροφές κατά της κυτταρίτιδας

Έφτασε η στιγμή να  δούμε ποιες τροφές βοηθούν τον οργανισμό μας να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα.
 
Θα ήθελα να τονίσω εδώ ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει κάποιος να θεωρεί ότι καταναλώνοντας τις τροφές αυτές και μόνο  θα λύσει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.
 
Όπως λέω και στον τίτλο, βοηθούν στην καταπολέμιση της κυτταρίτιδας. Για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε θα πρέπει να υπάρξει ένας συνδιασμός σωστής άσκησης και διατροφής καθώς και κάποιων άλλων ενεργειών που θα αναλύσω σε επόμενα άρθρα.
 
Διαβάστε: SOS Κυτταρίτιδα
 
Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας:
 
 
  • Μούρα: Όλα τα είδη μούρων αποτελούν βασικές αντιοξειδωτικές τροφές. Για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό, θα πρέπει να λαμβάνετε ικανή ποσότητα βιταμίνης C, η οποία αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου. Τα μούρα, όχι μόνο, είναι μια καλή πηγή αυτής της βιταμίνης, αλλά επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, απαραίτητα για την καταπολέμηση τοξινών, που ευθύνονται για τη τη συσσώρευση της κυτταρίτιδας.
 
 
 
 
  • Νερό: Παρόλο που δεν αποτελεί τροφή, το νερό έχει την πιο σημαντική επίδραση στην μείωση της κυτταρίτιδας. Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να έχετε υγιές δέρμα, το οποίο επηρεάζει και την κυτταρίτιδα. Τα λιποκύτταρα είναι πιο εμφανή κάτω από ένα αφυδατωμένο δέρμα, οπότε η κατανάλωση νερού καθ’ ολη τη διάρκεια της ημέρας θα βελτιώσει την εμφάνιση των προβληματικών περιοχών.
 
 
 
 
  • Σπαράγγια: Ενισχύουν τις φλέβες και τις αρτηρίες, συγκρατώντας την πίεση του αίματος. Περιέχουν φολικό οξύ το οποίο έχει  ηρεμιστικές ιδιότητες, που βοηθούν στην αποβολή του στρες από τον οργανισμό. Το παρατεταμένο στρες είναι «σύμμαχος» με τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα, κάτι που ουσιαστικά οδηγεί αναπόφευκτα σε κυτταρίτιδα.
 
 
 
 
  • Αβοκάντο: Αν και περιέχει αρκετά λιπαρά τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε αυτό θα σας βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας
 
 
 
 
  • Φασολάκια:  Έχουν λίγες θερμίδες και η  υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά τον οργανισμό κατά της κατακράτησης υγρών, κάτι πολύ σημαντικό για την μείωση της κυτταρίτιδας. Επίσης η φυτική πρωτείνη που περιέχουν είναι σημαντική στην μείωση της κυτταρίτιδας.
 
 
 
 
  • Μπρόκολο: Πλούσιο σε άλφα λιποϊκό οξύ, που αποτρέπει την σκλήρυνση του κολλαγόνου, συστατικού στοιχείου του δέρματός μας.
 
 
 
 
  • Σολομός και το σκουμπρί: Τα παχιά ψάρια περιέχουν λιπαρά οξέα, τα οποία  βοηθούν το σώμα να μεταβολίζει τα λιπαρά, με το χάσιμο λίπους αποβάλλεται και η κυτταρίτιδα.
 
 
 
 
  • Μπανάνες και μάνγκο: Περιέχουν κάλλιο το οποίο τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο βοηθάει στην πρόληψη της κυτταρίτιδας.
 
 
 
 
  • Άπαχες πρωτεΐνες: Οι άπαχες πρωτεΐνες  βοηθούν στην αύξηση του κορεσμού και σας βοηθούν με αυτόν τον τρόπο να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες. Σαν αποτέλεσμα έχετε λιγότερα λιποκύτταρα και λιγότερη κυτταρίτιδα! Καλές πηγές είναι ψάρια και θαλασσινά, καρύδια, άπαχο κρέας όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα.
 
 
 
 
  • Φυτικές πρωτεΐνες: Βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Όσπρια, φασολάκια , αρακά, κινόα και πλιγούρι.
 
 
 
 
  • Παπάγια: μελέτες δείχνουν ότι εμποδίζει την καταστροφή των υποδόριων ιστών και επίσης περιέχει κάλιο το οποίο μειώνει την κατακράτηση νερού και αυξάνει την λεμφική κυκλοφορία
 
 
 
 
 
*Αντρέας Κτιστης                    
Tηλ: 0035799589576    
facebook @AndreasKtistisRFS,
United States of America NCCA accredited – Certified Personal trainer of: National Exercise & Sports Trainers’ Association- International Sport Science Association – National Council on Strength & Fitness - I.F.B.B. DIPLOMA Personal Trainer – Certified sports nutritionist - Women fitness specialist – Special population fitness specialist - Kids fitness coach.
 
  
 
 
  
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας