Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

«Σημασία της Διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου»

 «Σημασία της Διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου»

Η Χριστίνα Οικονομίδου είναι κλινική διαιτολόγος και διατροφολόγος. Έχει πτυχίο B.Sc. από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου, Διατροφής και Διαιτολογίας, με έργο την καταγραφή της κλινικής διαιτολογίας σε δύο μεγάλα κεντρικά νοσοκομεία του Λονδίνου. Κατέχει επίσης M.Sc. στη Διατροφική Ιατρική από το Πανεπιστήμιο του Surrey  μία από τις κορυφαίες σχολές στα  μαθήματα  επιστήμης της διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Εργάστηκε για τρία χρόνια ως Διαιτολόγος στο Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Υγεία του Παιδιού», το οποίο αποτελεί φορέα πρόληψης νοσημάτων και επιτελεί ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο με στόχο την υγεία του παιδιού. 

Εργάζεται από το 2000 ιδιωτικά στη Λεμεσό ως Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και είναι μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου. Δίνει συχνά διαλέξεις σε σχολεία, νηπιαγωγεία, και ειδικά σεμινάρια σε θέματα διατροφής. 
 
 

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου ο σύνδεσμος Γυναικών Επιχειρηματιών Κύπρου διοργάνωσε στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου διάλεξη με την Χριστίνα Οικονομίδου Πιερίδου για να ενημερώσει τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου για τη «Σημασία της Διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου».

H Χριστίνα Οικονομίδου Πιερίδου κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο το δεύτερο της βιβλίο με τίτλο «Anticancer – The Preventive Power of Food». Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το πρώτο της βιβλίο «Γίνε ο Διαιτολόγος του Εαυτού σου», η συγγραφέας επιδιώκει τώρα να μας ενημερώσει για ένα ακόμα πιο σημαντικό θέμα, το πως η διατροφή έχει ρόλο κλειδί στην πρόληψη του καρκίνου.

Το βιβλίο θα διδάξει τον κάθε αναγνώστη πως να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του και να προσθέσει ισχυρές αντικαρκινικές τροφές στο καθημερινό του μενού ώστε να βοηθήσει το σώμα του να προστατευτεί από τον καρκίνο.
 
Η συγγραφέας επίσης παρουσιάζει παράλληλα μια μεγάλη λίστα διατροφικών παραγόντων που έχουν αρνητική επίδραση στην υγεία και προωθούν τη δημιουργία καρκινικών όγκων.
 
Τέλος, το βιβλίο στοχεύει επίσης να βοηθήσει άτομα που λαμβάνουν θεραπεία ώστε με τις τροφές που επιλέγουν να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των θεραπειών τους.   
 
 
 
 
 
Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου, ο Σύνδεσμος Europa Donna διοργανώνει στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα διάλεξη με καλεσμένη την κ.Χριστίνα Οικονομίδου Πιερίδου. Ο τίτλος της διάλεξης είναι εμπνευσμένος από το ίδιο το βιβλίο: “Anticancer – The Preventive Power of Food”.
 
Το βιβλίο παρουσιάζει μια μεγάλη λίστα τροφών, μπαχαρικών και άλλων διατροφικών στοιχείων που έχουν μελετηθεί εκτεταμένα για τις ισχυρές αντικαρκινικές τους ιδιότητες και δίνει πρακτικές εισηγήσεις για το πώς μπορεί κανείς να τις εντάξει στη διατροφή του.
 

 
 Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου γίνεται μεγάλη αναφορά σε παράγοντες διατροφής που επιβαρύνουν τον οργανισμό αρνητικά και έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
 
Επίσης εδώ δίνονται απλές και πρακτικές συμβουλές για μείωση της έκθεσής μας σε αυτές τις τροφές.     
 
Το βιβλίο θα σας διδάξει πως να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας, να προσθέσετε ισχυρές αντικαρκινικές τροφές στο καθημερινό σας μενού και να αποφύγετε την επίδραση τοξικών παραγόντων ώστε να αυξήσετε την αντικαρκινική δύναμη της διατροφής σας! Είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!
 
 
*Περισσότερα για τη διατροφή και την πρόληψη του καρκίνου : www.anticancer-nutrition.com 
 
Χριστίνα Οικονομίδου Πιερίδου
Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
M.Sc. Nutritional Medicine
99550058

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας