Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Όλα όσα θες να μάθεις για την διατροφή

Όλα όσα θες να μάθεις για την διατροφή

Συνέδριο για τη Διατροφή διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία η Πολιτιστική Επιτροπή ΠΟΕΔ Πάφου σε συνεργασία με το Κολέγιο CDA Πάφου τις 21 Μαρτίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου.
 
Εισηγητές ήταν ο γνωστός Σεφ και Β/Δ Τεχνικής Εκπαίδευσης Γιώργος Κυπριανού με θέμα ¨Επιλογές, διατήρηση και συντήρηση τροφίμων¨, η Κλινική Ψυχολόγος και Καθηγήτρια στο Κολέγιο CDA Ιουλία Μαϊμάρη με θέμα ¨Υγιεινή διατροφή και ψυχική υγεία στα παιδιά – Αιτιοπαθογένειες και παρεμβάσεις¨ και ο Διαιτολόγος και Καθηγητής στο Κολέγιο CDA Ανδρέας Σαμπατακάκης με θέμα ¨Διατροφικές οδηγίες παιδικής ηλικίας¨.
 
Ο κ. Κυπριανού τόνισε μεταξύ άλλων ότι οφείλουμε να είμαστε πιο οργανωμένοι στις αγορές μας και να ακολουθούμε τους σωστούς κανόνες ώστε να διατηρούμε για μεγαλύτερο διάστημα τα τρόφιμα που ψωνίσαμε για εξοικονόμηση χρημάτων, αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων από την κατανάλωση αλλοιωμένης τροφής, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται και τα τρόφιμα τα απολαμβάνουμε καλύτερα όταν είναι φρέσκα και σωστά συντηρημένα, για να παίρνουμε όχι μόνο όλη τη γεύση τους, όπως συμπλήρωσε, αλλά και το μέγιστο των πολύτιμων θρεπτικών τους συστατικών.
 
Η κ. Μαϊμάρη επεσήμανε ότι η οικογένεια είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη ζωή ενός παιδιού και  παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στο να βοηθήσει το παιδί  να κάνει τις σωστές επιλογές.
 
Είναι πολύ χρήσιμο, πρόσθεσε, το παιδί να συμμετέχει ενεργά στο τρόπο παρασκευής των φαγητών καθώς και στα ψώνια. Αυτό θα βοηθήσει πολύ ώστε το παιδί να εκπαιδευτεί σταδιακά σε θέματα διατροφικής αγωγής μέσα από την ενεργή συμμετοχή.
 
Ο κ. Σαμπατακάκης σημείωσε ότι οι καλές διατροφικές συνήθειες που αποκτούνται από τη παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντικές στη διατήρηση της υγείας κατά την ενήλικη ζωή, τονίζοντας ότι η εφαρμογή στρατηγικών πρόληψης, κυρίως στα σχολεία και στην οικογένεια, μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στη ελάττωση του προβλήματος.
 
Καταλήγοντας παρακίνησε να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να κατευθύνουμε τα παιδιά μας σε πιο υγιεινούς τρόπους διατροφής οι οποίοι θα συνοδεύουν το παιδί για όλη του τη ζωή.

Tην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Χρίστος Χατζηλοίζου, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής ΠΟΕΔ Πάφου, ο  Γιώργος Γεωργιάδης Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Πάφου και ο Ευστάθιος Μιχαήλ, Διευθυντής του Κολεγίου CDA Πάφου.
  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας