Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Υγειονομικές Υπηρεσίες: Προσοχή στην αγορά και ετοιμασία των τροφίμων ενόψει και του Πάσχα

Υγειονομικές Υπηρεσίες: Προσοχή στην αγορά και ετοιμασία των τροφίμων ενόψει και του Πάσχα

 Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προτρέπουν τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά και ετοιμασία των τροφίμων ενόψει και του Πάσχα, όσον αφορά τα ακόλουθα:
 
-Η αγορά τροφίμων να γίνεται από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία πώλησης. 
 
-Επιλέγουμε φρέσκα και υγιεινά τρόφιμα.
 
-Ευάλωτα τρόφιμα όπως γαλακτοκομικά καθώς επίσης πουλερικά και κρέατα να διατηρούνται εντός κατάλληλων ψυγείων σε ασφαλείς θερμοκρασίες.
Συντήρηση  ≤ 5°C,   κατάψυξη  ≤ -18°C.
 
-Κατά την επιλογή των τροφίμων να ενημερωνόμαστε προσεκτικά από τις σχετικές πληροφορίες που περιλαμβάνει η σήμανση των τροφίμων έτσι ώστε οι επιλογές μας να είναι της επιθυμητής φύσης και ποιότητας.
 
-Ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης.
 
-Τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης να τοποθετούνται τελευταία στο καλάθι μας στην υπεραγορά.
 
-Η μεταφορά ευάλωτων τροφίμων από την υπεραγορά προς το σπίτι να γίνεται άμεσα χωρίς καθυστέρηση.
 
-Ο ασφαλής τρόπος απόψυξης κρεάτων και πουλερικών είναι να τοποθετούνται στο χαμηλότερο σημείο του χώρου διατήρησης στο ψυγείο, εντός δοχείου που να μην επιτρέπει διαφυγή υγρών.
 
-Μαγειρεύουμε καλά το φαγητό ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κρέας, πουλερικά, αυγά και θαλασσινά.
 
-Διατηρούμε τα μαγειρεμένα τρόφιμα σε ασφαλείς θερμοκρασίες ≤ 5°C και ≥ 63°C. --Δεν αφήνουμε μαγειρεμένο φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από 2 ώρες.
 
-Αναθερμαίνουμε προσεκτικά τα μαγειρεμένα φαγητά στους ≥ 75°C πριν τα σερβίρουμε και δεν διατηρούμε φαγητά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα κι’ αν τα έχουμε μέσα στο ψυγείο.(2-3 μέρες)
 
-Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά, και με ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται να αναλωθούν ωμά.
 
-Δεν καταναλώνουμε τρόφιμα που η ημερομηνία λήξης τους έχει παρέλθει.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας