Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Το μενού της Μ.Τρίτης από τον Χαράλαμπο Μιχαήλ

Το μενού της Μ.Τρίτης από τον Χαράλαμπο Μιχαήλ

Το HealthNews συνεχίζει και σήμερα Μ.Τρίτη να μοιράζεται μαζί σας νηστίσιμες συνταγές, από το προσωπικό της ΙΜΗ 
 
Σήμερα φιλοξενούμε τον Υπεύθυνο Σύνταξης In Business News, Χαράλαμπο Μιχαήλ.
 
Το σημερινό πιάτο έχει Νηστίσιμα Μπιφτέκια με λαχανικά όπως καρότα και κολοκυθάκια στην γέμιση.
 
Πρόκειται για πολύ χορταστικά μπιφτέκια, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση τον κιμά αντικαθιστούμε με λαχανικά.
 
Μην ανησυχείτε, είναι το ίδιο πεντανόστιμα με τα κανονικά!
 
Πλούσια σε πρωτεϊνες και σίδηρο, συνοδευόμενη με φρέσκο κρεμμυδάκι και μπόλικο λεμόνι και φυσικά αντζούγιες, πλούσιες σε ωμέγα τρία λιπαρά. 
 
Το κολοκύθι είναι ένα τρόφιμο της άνοιξης και χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, βοηθά στην καλή λειτουργία των ματιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ενδυνάμωση της καρδιάς και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Μια κούπα κολοκύθι έχει 36 θερμίδες και το 10% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών.
 
Τα Καρότα προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία και είναι ιδιαίτερα ευεργετική για όργανα όπως τα μάτια, το δέρμα, το πεπτικό σύστημα και τα δόντια. Αντιπροσωπεύουν την ταχύτητα, την ενέργεια και την ευφυΐα
 
Η ντομάτα από την άλλη είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C , βιταμίνης Κ, Καλίου και Μαγγανίου. Επίσης είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη Ε (α – τοκοφερόλη), θειαμίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φολικό, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό και β-καροτένιο. Διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση την οποία την οφείλει κυρίως στην υψηλή της περιεκτικότητα στην ουσία λυκοπένη. 
 
Νηστίσιμα μπιφτέκια

Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη δύο καρότα, δύο κολοκυθάκια και δύο μέτριες πατάτες καθαρισμένες, αφαιρούμε τα πολλά υγρά.
Ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι,

Παίρνουμε δύο μεγάλες ντοματες και αφαιρούμε τα υγρά και τα σπόρια και κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους

Ανακατέβουμε όλα τα υλικά προσθέτουμε αλάτι και μπαχαρικά τις αρεσκείας μας, προσθέτουμε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού baking powder και ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ανακατέβουμε.
 
Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια, αν η ζύμη κατεβάσει υγρά προσθέτουμε τριμμένο ξηρό ψωμί, τα αλευρώνουμε

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στου 180 βαθμούς για 15- 20 λεπτά και για να ροδοκοκκινίσουν ανάβουμε το grill.

Σερβίρονται με μαρουλοσαλάτα και τα ταχινοσαλάτα μαζί με χαρουπόμελο
 
Καλή όρεξη !!
 
 
Διαβάστε: Ταχίνι
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας