Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Το μενού της Μ.Τετάρτης, από την Άντρη Κούννου

Το μενού της Μ.Τετάρτης, από την Άντρη Κούννου

Το HealthNews συνεχίζει και σήμερα να "μαγειρεύει" για εσάς νηστίσιμα, νόστιμα, εύκολα και κυρίως υγιεινά.
 
Η Άντρη Κούννου,Δημοσιογράφος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online (Τμήμα Media) της ΙΜΗ είναι γνωστή στους φίλους και συναδέρφους της για την αγάπη της στα ζυμαρικά και συγκεκριμένα στις πέννες που πάντα επιλέγει σε περίοδο νηστείας. 
 
"Τα μακαρόνια αποτελούν μια νηστίσιμη, υγιεινή και χορταστική λύση την οποία επιλέγω πάντα την περίοδο της νηστείας. Οι πέννες είναι οι αγαπημένες μου." υπογραμμίζει χαμογελώντας.
 
Τα μακαρόνια είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο (βοηθά στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης), σελήνιο (ισχυρότατο αντιοξειδωτικό), ασβέστιο (ενδυνάμωση οστών), φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Θιαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη, φολικό οξύ), ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι πρωτεΐνες που περιέχονται είναι υψηλής ποιότητας και εύπεπτες, γεγονός ιδιαίτερα ελκυστικό για βρέφη, παιδιά που βρίσκονται σε ανάπτυξη, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη για υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες.
 
Επίσης, οι φυτοστερόλες που περιέχονται βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης του αίματος, με φυσικό τρόπο, ενώ το μεγάλο ποσοστό τρυπτοφάνης που περιέχεται, παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική διάθεση.
 
Σύμφωνα μάλιστα με τελευταίες μελέτες, φαίνεται ότι τα ζυμαρικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, της ουροδόχου κύστης, του στόματος και των ωοθηκών, ενώ δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα.
 
Αυτό οφείλεται κυρίως στα φυτοοιστρογόνα και στο φυλικό οξύ που περιέχονται, σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες (Nutr Rev, 2003).
 
Το σημερινό μενού της Μεγάλης Τετάρτης, περιλαμβάνει, Πέννες με λαχανικά.
 

Βράζουμε 500 γρ. πέννες σε μια κατσαρόλα με νερό.

Αφού πλύνουμε και ψιλοκόψουμε τα λαχανικά μας, (συνήθως επιλέγω μελιτζάνες, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, καρότα, κρεμμύδι, μαϊντανό, κολοκυθάκια και μανιτάρια) τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτάκι ντοματοπολτό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
 
Μόλις οι πέννες βράσουν, τις στραγγίζουμε και προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα και τη σάλτσα.

Το φαγητό μπορούμε να το σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό.
 
tip: Τα ‘al dente’ ζυμαρικά χωνεύονται πιο εύκολα από τα παραβρασμένα ζυμαρικά.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας