Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Κοκορέτσι από την Βούλα

Κοκορέτσι από την Βούλα

Το κοκορέτσι είναι παραδοσιακό έδεσμα που το βρίσκουμε σε όλες τις καλές ταβέρνες και ψητοπωλεία, ενώ συνηθίζεται να υπάρχει στα πασχαλινά τραπέζια των σπιτιών μας
 
Πως όμως ετοιμάζεται το κοκορέτσι; Ιδού η «συνταγή» για το καλύτερο κοκορέτσι...
 
Η Βούλα Νικολάου ,Διευθύντρια Διοργάνωσης Εκδηλώσεων της IMH μοιράζεται στο HealthNews την παραδοσιακή συνταγή από το βιβλίο του Νέαρχου Νεάρχου "Μαγειρική από την Κύπρο".Ο Νέαρχος Νεάρχου, ήταν μάγειρας για 60 ολόκληρα χρόνια στο Λήδρα Πάλας. 

 
ΥΛΙΚΑ

Από μικρό αρνί παίρνουμε το συκώτι, τα νεφρά, την καρδιά, τη σπλήνα, τα γλυκάδια, τα έντερα και την πάνα

½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1 κουτάλι τσαγιού ρίγανη
Αλάτι – πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι ξύδι
1 κουτάλι σούπας αλάτι χοντρό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κάβουμε όλα τα εντόσθια εκτός των εντέρων και της πάνας, σε μεγάλα κομμάτια

Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το λαδολέμονο, το κρεμμύδι και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν

Πλένουμε τα εντεράκια πρώτα από έξω και κατόπιν τα γυρνούμε με ένα μολύβι και τα πλένουμε καλά και από μέσα. Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη και  βάζουμε από πάνω το ξύδι και το χοντρό αλάτι. Τα αφήνουμε έτσι για 30΄- 45΄.

Τα ξεπλένουμε καλά για να φύγει το αλάτι και το ξύδι και τα βάζουμε σε τρυπητό για να στραγγίσουν

Περνούμε στη σούβλα τα κομμένα εντόσθια διαδοχικά ένα είδος κάθε φορά, τα αλείφουμε με το γιαούρτι και τα τυλίγουμε σφικτά στην πάνα.
 
Παίρνουμε την άκρη του εντέρου το περνούμε στη σούβλα και αρχίζουμε να συρίζουμε τη σούβλα τυλίγοντας το έντερο γύρω-γύρω έτσι που να καλύψουμε σε όλο το μήκος την πάνα σαν μια κουβαρίστρα.
 
Στερεώνουμε την άκρη του εντέρου στο τυλιγμένο, αλείφουμε με την μαρινάτα και ψήνουμε το κοκορέτσι στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσει από όλες του τις πλευρές.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας