Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ποιο είναι το χρυσό μήλο της θεάς Αφροδίτης;..

Ποιο είναι το χρυσό μήλο της θεάς Αφροδίτης;..

Το Κυδώνι είναι ένα ιδιαίτερο φρούτο που στην αρχαιότητα συνδεόταν με την θεά Αφροδίτη, τη θεά της ομορφιάς και του έρωτα.
 
Είναι ένα φρούτο που περιέχει πολύτιμες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που το καθιστούν έναν από τους πιο υγιεινούς καρπούς.
 
Συγκεκριμένα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, σε κάλιο, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνη C, A και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
 
Περιέχει διαιτητικές ίνες σε μεγάλη ποσότητα, ενώ ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του βρίσκεται ο φώσφορος και ο σίδηρος.
 
Το φρούτο αυτό περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες τανίνης που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πεκτίνη (διαλυτή φυτική ίνα) η οποία βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το έντερο, βοηθώντας κατά πολύ όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.
 
Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C  τονώνει το ανοσοποιητικό μας. Υψηλή δόση βιταμίνης C λαμβάνουμε, όμως, όταν καταναλώνουμε τα κυδώνια ωμά, καθώς όταν τα μαγειρεύουμε χάνεται μεγάλο μέρος της βιταμίνης.
 
Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά του συμμετέχουν μαζί με όλα τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας, στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών που βλάπτουν τα κύτταρα και μας καθιστούν επιρρεπείς σε σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνο. Ταυτόχρονα τα κυδώνια έχουν αντιγηραντική δράση.
 
Ο χαλκός του έχει πολλαπλή δράση στον οργανισμό μας, καθώς μειώνει τις βλάβες στους ιστούς, στηρίζει την υγεία των οστών και των νεύρων, ενώ υποστηρίζει και τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα, μειώνοντας την κούραση και την αδυναμία.
 
Τέλος, η συχνή κατανάλωσή τους διευκολύνει τη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος. 
 
 Για όμορφα μάτια και απάλυνση των ρυτίδων ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή!
 
Ορός ομορφιάς των ματιών:
 
Yλικά:
1 φλ. του τσαγιού ροδόνερο
2 κουτ. της σούπας σπόρους κυδωνιού (προσοχή να μην είναι σπασμένοι)
1κουτ. της σούπας γλυκύρριζα (ψιλοκομμένη)
1κουτ. του γλυκού σιτέλαιο ή  1 κάψουλα βιταμίνη Ε
 
Εκτέλεση:
Βάζουμε τους σπόρους κυδωνιού και τη γλυκύρριζα στο ροδόνερο και τα αφήνουμε όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τους σπόρους κυδωνιού και τη γλυκύρριζα, για να γίνει αυτό ευκολότερα μπορούμε, όταν τους προσθέσουμε στο ροδόνερο να τους έχουμε τυλιγμένους με ένα τούλι ή αλλιώς, να σουρώσουμε το μείγμα μας με ένα αραιό σουρωτήρι και παίρνουμε το ζελέ. Στο ζελέ προσθέτουμε το σιτέλαιο ή το εσωτερικό μίας κάψουλας βιταμίνη Ε και αναδεύουμε το μείγμα στο μίξερ. Ο ορός μας είναι έτοιμος!
 
Χρήση:
Σε καθαρή επιδερμίδα, στην ευρύτερη περιοχή των ματιών απλώνουμε το μείγμα μας με απαλές κυκλικές κινήσεις.
 
Ιδιότητες:
Βαθιά ενυδάτωση, απαλύνει τις ρυτίδες και ξεκουράζει τα μάτια!
 
 
 * Η Παμπίτσα Καβαλλιεράτου μαζί με τον σύζυγο της Τάκη είναι πρωτοπόροι στον τομέα των φυσικών καλλυντικών και στο χώρο της ομορφιάς υπηρετώντας την αισθητική και κοσμετολογία από το 1966.
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας