Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

DRAGON FRUIT- To εξωτικό θαύμα της Φύσης!

DRAGON FRUIT- To εξωτικό θαύμα της Φύσης!

Όταν μιλάμε για θαύμα της φύσης, δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε κατευθείαν το DRAGON FRUIT.
 
Πρόκειται για ένα εξωτικό φρούτο που δεν το γνωρίζουμε αρκετά εδώ στην Ελλάδα ή την Κύπρο , όμως είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που αναζωογονούν τον οργανισμό μας!
 
 Έχει πάρει την ονομασία, φρούτο του δράκου (dragon fruit) ή Pitaya, λόγω της εξωτερικής του επιφάνειας που θυμίζει τις φολίδες του δράκου!
 
Έχει εντυπωσιακό ροζ χρώμα, ενώ το εσωτερικό του είναι άσπρο, κόκκινο ή κίτρινο (ανάλογα με την ποικιλία), με μαύρους σπόρους και γι’ αυτό θυμίζει το ακτινίδιο.
 
Μας έρχεται από την Νότια Αμερική και τις τροπικές Ασιατικές χώρες, όμως σήμερα, χάρη στις προσπάθειες μικρών παραγωγών, ευδοκιμεί και στη χώρα μας!
 
Το dragon fruit, ανήκει στην οικογένεια των κάκτων και είναι ένας από τους πιο θρεπτικούς καρπούς στην κατηγορία των εξωτικών φρούτων.
 
Έχει μία δροσιστική και ελαφρώς υπόγλυκη γεύση που μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα και πολλές συνταγές!
 
Ο καρπός αυτός αποτελείται ως επί το πλείστον από νερό και πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, πολύ σημαντικά για τον οργανισμό μας.
 
Είναι το καταλληλότερο φρούτο για κάθε δίαιτα λόγω των χαμηλών θερμίδων του αλλά της υψηλής θρεπτικής αξίας του, που είναι αποδεδειγμένη από πολυάριθμες πανεπιστημιακές μελέτες!
 
Σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου της Μαλαισίας, αυτό το «μαγικό» φρούτο είναι ευεργετικό σε ανθρώπους με υψηλή πίεση, στους παχύσαρκους και διαβητικούς, μειώνει το οξειδωτικό στρες και αυξάνει την ελαστικότητα των αορτών.
 
Έχει αποδειχτεί ότι, άνθρωποι με παραπανίσιο βάρος που ενέταξαν στο διαιτολόγιο τους τη συστηματική πρόσληψη του dragon fruit, παρατήρησαν σημαντική απώλεια βάρους, λόγω της διέγερσης και ενίσχυσης του μεταβολισμού που προκαλεί το «φρούτο του δράκου».
 
Από την άλλη, άνθρωποι με υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη και παχυσαρκία, που καταναλώνουν τακτικά τον συγκεκριμένο καρπό, θα καταφέρουν να μειώσουν το σωματικό τους βάρους, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.
 
Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει από τα αγαπημένα σας φρούτα! Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, πολλά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στο ανοσοποιητικό σύστημα, μέταλλα και φυτικές ίνες που το καθιστούν φρούτο ζωτικής σημασίας.
 
Η θρεπτική του σημασία επιβεβαιώνεται από κλινικές μελέτες δημοσιευμένες στο Αμερικανικό Περιοδικό Εφαρμοσμένων Επιστημών του 2009.
 
Top χαρακτηριστικά
 
  • Οι φυτικές του ίνες μειώνουν το λίπος και βελτιώνουν την πέψη
  • Το καροτένιο βοηθάει στην υγεία των ματιών
  • Τα ω-3 λιπαρά που εμπεριέχονται στους σπόρους του dragon fruit δρουν ευεργετικά στο ήπαρ και ενισχύουν την υγεία συνολικά. 
  • Οι πρωτεΐνες ενισχύουν το μεταβολισμό
  • Το ασβέστιο που περιέχει ενισχύει τα οστά και το σχηματισμό των υγιών δοντιών
  • Η βιταμίνη Β2 λειτουργεί ως πολυβιταμίνη και βοηθάει στην απώλεια της όρεξης
  • Η βιταμίνη Β1 μεταβολίζει τους υδατάνθρακες με αποτέλεσμα την παραγωγή σωματικής ενέργειας
  • Η βιταμίνη Β3 μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και ενυδατώνει το δέρμα
  • Tέλος, ο φώσφορος βοηθά στο σχηματισμό των οστών.
Σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού περιοδικού «Χημεία των τροφών», μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2010 απέδειξε ότι οι φυτικές ίνες του Dragon fruit που αποτελούνται κυρίως από ολιγοσακχαρίτες, έχουν την ιδιότητα να μην πέπτονται στο στομάχι και έτσι λειτουργούν ως πρoβιοτικά βοηθώντας την αύξηση των καλών, για την υγεία μας, βακτηριδίων που βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού!
 
Ένα φρούτο με πολλαπλή σημασία για τον οργανισμό που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή μας καθώς, με την κατανάλωση ενός μόνο φρούτου συμπληρώνει -στο πλαίσιο μιας γενικότερης υγιεινής διατροφής- τις ημερήσιες ανάγκες μας σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να σφύζει από υγεία!
 
Η πλούσια ενυδάτωση που παρέχει, η αποβολή τοξινών και η πληθώρα θρεπτικών συστατικών πέρα από την υγεία μας συμβάλλουν στην ομορφιά μας, αφού η υγεία καθρεπτίζεται στην επιδερμίδα μας. Καταναλώνοντας τακτικά Dragon fruit το δέρμα μας εμπλουτίζεται, και έτσι αποτρέπουμε την εμφάνιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης μέσω της αντιγηραντικής του δράσης!
 
Απολαύστε το Dragon fruit και επωφεληθείτε!
 
 
 
* Παμπίτσα Καβαλλιεράτου (μαζί με τον σύζυγο της Τάκη είναι πρωτοπόροι στον τομέα των φυσικών καλλυντικών και στο χώρο της ομορφιάς υπηρετώντας την αισθητική και κοσμετολογία από το 1966.)
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας