Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ζήτημα ζωής και θανάτου η διατροφική βοήθεια για 81 εκατομμύρια ανθρώπους

Ζήτημα ζωής και θανάτου η διατροφική βοήθεια για 81 εκατομμύρια ανθρώπους

Κίνδυνος λιμού ελλοχεύει σε πολλά κράτη και εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από διατροφική βοήθεια.
 
Πνοή ζωής για 81 εκατομμύρια συνανθρώπους μας, από 45 χώρες, που ζουν σε περιοχές με μεγάλη ξηρασία, υπό την ανασφάλεια των πολλαπλών συρράξεων, αποτελεί η ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με το Δίκτυο Συστημάτων Έγκαιρης Πρόβλεψης Λιμού (FEWS NET) των ΗΠΑ.
 
Η έλλειψη τροφίμων είναι για εκείνους καθημερινό φαινόμενο και είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να αρρωστήσουν σοβαρά και να χάσουν τις ζωές τους. 
Η FEWS NET επεσήμανε ότι εξακολουθεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος λιμού στη Σομαλία, στην Υεμένη, στη Νιγηρία και στο Νότιο Σουδάν, παρότι η διεθνής κοινότητα έχει δεσμευθεί να καταβάλει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπίσει την κρίση.
 
«Είναι άμεση ανάγκη να γίνουν επιπλέον συνεισφορές στις εκκλήσεις για βοήθεια, κυρίως σε αυτές τις τέσσερις χώρες, προκειμένου να αποφευχθούν οι μαζικές απώλειες ζωών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία.
 
Ο ΟΗΕ έχει ανακοινώσει ότι μέχρι στιγμής έχει λάβει μόνο το ένα τέταρτο των 23,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζεται φέτος για προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλο τον κόσμο.
 
«Ωστόσο ο κίνδυνος λιμού δεν θα υποχωρήσει εντελώς, αν δεν γίνουν ουσιαστικές προσπάθειες για την επίλυση των τρεχουσών συγκρούσεων και τη βελτίωση στην πρόσβαση των εργαζόμενων στις ανθρωπιστικές οργανώσεις», προσθέτει η FEWS NET.
 
Η υπηρεσία επεσήμανε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των ανθρώπων που θα χρειαστούν έκτακτη διατροφική βοήθεια το 2017. Από 70 εκατομμύρια που είχε προβλέψει τον Ιανουάριο, τώρα η υπηρεσία ανεβάζει τον αριθμό σε 81 εκατομμύρια, εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, μεταξύ αυτών και οι χαμηλότερες από τον μέσο όρο βροχοπτώσεις στο Κέρας της Αφρικής.
 
Άλλα αίτια είναι η πρόσβαση σε νέα στοιχεία, οι συνεχιζόμενες συρράξεις και το ξέσπασμα επιδημίας χολέρας στη Σομαλία, στην Υεμένη και στο Νότιο Σουδάν.
Ξεχωριστά ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου Ελχάτζ Ας Σι δήλωσε ότι η κατάσταση σε αυτές τις τρεις χώρες «κλιμακώνεται γρήγορα προς το χειρότερο και (κινδυνεύει να βγει) εκτός ελέγχου».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο: «Χωρίς αντιμετώπιση του υποσιτισμού, περισσότεροι άνθρωποι θα αρρωστήσουν.
 
Και ένα παιδί που επιβιώνει από τη χολέρα θα είναι ακόμη πιο υποσιτισμένο».
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας