Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Αντρέας Βασιλείου: Αλλάζω συνήθειες με τα βότανα στην ζωή μου

Αντρέας Βασιλείου:  Αλλάζω συνήθειες με τα βότανα στην ζωή μου

Τα βότανα επιστρέφουν στην ζωή μας και όχι ως τάση μόδας αλλά ως αναγκαία λύση για την υγεία και την ποιότητα ζωής μας. Για κάποιους αποτελεί τρόπο ζωής και για άλλους επιλογή ενάντια σε ασθένειες ακόμα και πρόληψη.
 
Το HealthNews συνάντησε τον Αντρέα Βασιλείου ο οποίος μέσα από την προσωπική του μελέτη επαφή και χρήση μας συστήνει τέσσερα χρήσιμα και θαυματουργά βότανα.
 


Από τις γνώσεις και την πείρα του καθώς και μετά από μελέτες που έκανε για τα βότανα και τα SUPERFOODS φαίνεται καθαρά οτι βοηθούν σε διάφορα προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο...

Ο ίδιος χρησιμοποιεί για περισσότερα από 10 χρόνια τα βότανα στην ζωή του σε συνδυασμό με άθληση και τα αποτελέσματα στο σώμα και την υγεία του είναι εμφανή.
 
Φυσικά τονίζεται οτι πρέπει να προσέχουμε τι δίνουμε στον οργανισμό μας επείδη ολα τα βότανα και SUPERFOODS δρούν στο οργανισμό μας ώς φάρμακο, οπόταν πρίν την χρήση τους πρέπει προληπτικά να γνωρίζουμε εαν τύχον έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας η κάποια αλλεργία..
 

Το Brahmi για παράδειγμα χρησιμοποιείται για θεραπεία και πρόληψη παθήσεων κυρίως σχετικών με την ομαλή και υγιή εγκεφαλική λειτουργία.
 
Επίσης τονώνει το νευρικό σύστημα και λειτουργεί ηρεμιστικά στον οργανισμό, καταπολεμώντας άγχος, στρες, αϋπνία και ήπια μορφή κατάθλιψης και μελαγχολίας.
 
Έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την καταπολέμηση του άσθματος, ενώ θεωρείται ότι καθαρίζει το αίμα και αναζωογονεί τα κύτταρα του εγκεφάλου.
 
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολύ καλά αποτελέσματα για την ενίσχυση των πνευμόνων, της λειτουργίας των νεφρών και του ήπατος, αντιμετώπιση πόνων στις αρθρώσεις, για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και διατήρηση της σε ομαλά επίπεδα.
 
 Θεωρείται βότανο μακροζωίας, προστατεύοντας τους ιστούς από τη γήρανση.
 
Καλλυντικές χρήσεις του βοτάνου:
 
Η σημαντικότερη ίσως, καλλυντική ιδιότητα του βοτάνου Brahmi, είναι η ισχυρή αντιγηραντική δράση του, χάρη στα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει. Θεωρείται ότι επιβραδύνει σημαντικά την γήρανση του δέρματος, ενώ παράλληλα ευνοεί την ανανέωση των κυττάρων.
 
Επίσης είναι ιδανικό όταν υπάρχει απώλεια μαλλιών, καθώς δυναμώνει σημαντικά την τρίχα και διεγείρει τη δημιουργία νέων θυλάκων. Με τη χρήση του εν λόγω βοτάνου, θεωρείται ότι τα μαλλιά και τα νύχια δυναμώνουν και αναπτύσσονται γρηγορότερα.
 
Η χρήση δεν περιορίζεται μόνο για αισθητικούς λόγους, καθώς βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων του δέρματος, όπως η ψωρίαση, τα αποστήματα και το έκζεμα.
 
 
ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ: 
 
Το Reishi ή γανόδερμα, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για περισσότερο από 2.000 χρόνια, εξασφαλίζοντας μακροζωία, ενέργεια και αποτοξίνωση.
 
Έχει  εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας από τις ασθένειες και το γήρας, λόγω των υψηλών επιπέδων των φυσικών ενζύμων SOD (υπεροξείδιο της δισμουτάσης).
 
Αποτοξινώνει το συκώτι και επιδρά θετικά σε τυχόν παθήσεις του, μειώνει τις τιμές των λιπιδίων του αίματος, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, καταπολεμά το άσθμα επιδρώντας θετικά στους πνεύμονες, τονώνει το νευρικό σύστημα, τον εγκέφαλο και τη μνήμη.
 
Διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, αδυναμία, χοληστερίνη, σάκχαρο, αρθρίτιδα, αϋπνία, ανησυχία, αλλεργίες, υπέρταση, προβλήματα του νευρικού συστήματος, κατάθλιψη, νόσος του Αλτσχάιμερ καταπολεμώνται με την τακτική κατανάλωσή του.
 
 

Κολλιτσίδα:
 
Η κολλιτσίδα είναι ένα ισχυρότατο αντικαρκινικό, διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο..
 
 
Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες και ανοσοδιεγερτικό, μπορεί να μειώσει τις μεταλλαγές των κυττάρων καθαρίζοντας και ενισχύοντάς τα. Αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό και αντιικό αυξάνει τις λεμφικές εκκρίσεις.
 
Βοηθά στην αποτοξίνωση και στον καθαρισμό του αίματος είναι ένα από τα ισχυρότερα διουρητικά βότανα το οποίο βοηθά στην αποβολή των άχρηστων συσσωρευμένων υλικών του οργανισμού και ένα από τα ισχυρότερα εφιδρωτικά βότανα.
 
Σαν ένα από ισχυρότερα διουρητικά βότανα,σε μια σειρά από παθήσεις που σχετίζονται με την κατακράτηση των υγρών του οργανισμού όπως στην ουρική αρθρίτιδα.
 
Επίσης χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα καθώς έχει ισχυρές αντιδιαβητικές ιδιότητες, για τη μείωση της χοληστερίνης, για τα οιδήματα του οργανισμού.
 
Σαν άριστο αποχρεμπτικό βότανο χρησιμοποιείταi για την οξεία ή χρόνια βρογχίτιδα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων, στα κρυολογήματα, στη γρίπη, στην ιγμορίτιδα, σε ασθένειες του στόματος και του λαιμού.
 
Σαν άριστο αντισηπτικό βότανο σταματά τις μολύνσεις σταματώντας τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων
 
Έχει ισχυρή θεραπευτική δράση στις δερματολογικές παθήσεις όπως ακμή, πυώδη εξανθήματα, ψωρίαση, απόστημα, έρπη, μικροβιακό έκζεμα, τσιμπήματα των εντόμων, φαγούρα, λειχήνες, δοθιήνωση – καλόγεροι, εγκαύματα.
 
Στην ανάπτυξη και τόνωση των μαλλιών, στην τριχόπτωση, στην πιτυρίδα, στη σμηγματόρροια, στη μυκητίαση.
 
Αλλά και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις όπως ο καρκίνος
 
Η κολλιτσίδα θεωρείται ισχυρότατο αντικαρκινικό καθώς βοηθά στην επουλωτική διαδικασία σε όλες τις περιπτώσεις.
 
Η κολλιτσίδα είναι ένα από τα σπουδαιότερα αποτοξινωτικά βότανα και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καταστάσεων που προκαλούνται από «υπερφόρτωση» τοξινών.
 

Mucuna Pruriens:
 
Αυτά τα τροπικά φασόλια αποδεδειγμένα αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και τονώνουν τον οργανισμό μας..
 
Το mucuna pruriens περιέχει σημαντική ποσότητα μίας ένωσης που ονομάζεται L-DOPA, η οποία είναι ένας άμεσος πρόδρομος του νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη.
 
Η ντοπαμίνη αυξάνει και άλλες ορμόνες όπως η τεστοστερόνη (θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι αυξήσεις αυτές δεν θέτουν το ενδοκρινικό σύστημα εκτός ισορροπίας, απλώς βελτιώνουν τα επίπεδα που με την πάροδο του χρόνου μειώνονται).
 
Η αύξηση των επιπέδων της ντοπαμίνης μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση σε πολλούς τομείς όπως είναι στη σεξουαλική διάθεση, στη μυϊκή μάζα, στη μείωση ορισμένων σημαδιών γήρανσης όπως οι ρυτίδες, στην αύξηση της οστικής πυκνότητας και στην ενίσχυση των συνολικών επιπέδων ενέργειας.
 
Παράλληλα, είναι μία τροφή που μπορεί να προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό, μειώνοντας την εμφάνιση των ελεύθερων ριζών.
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας