Τετάρτη 24 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Αποκτήστε Εξαιρετικό Δέρμα με Διατροφή

Αποκτήστε Εξαιρετικό Δέρμα με Διατροφή

-Πιέστε άφθονο νερό

Το δέρµα χρειάζεται νερό για να διατηρείται ελαστικό. Ακόµα και µικρή αφυδάτωση µπορεί να κάνει το δέρµα σας να φαίνεται ξηρό και κουρασµένο, καθώς προκαλεί φλεγµονή µε αποτέλεσµα πρόωρη γήρανση λόγω απώλειας κολλαγόνου.
 
Αποφεύγετε την καφείνη που είναι ένα διουρητικό και προκαλεί αφυδάτωση και αντί αυτής πιέστε τσάι βοτάνων. Πάντοτε να έχετε µια µπουκάλα στο γραφείο σας και πίνετε έστω κι αν δεν διψάτε.

-Αυξήστε την κατανάλωση ψευδάργυρου για µείωση καταπόνησης

Ο ψευδάργυρος προωθεί την ανάπλαση κυττάρων, εµποδίζοντας τους φραγµένους πόρους. Επίσης βοηθά ρυθµίζοντας την ορµονική ισορροπία του σώµατος που είναι απαραίτητη για δέρµα χωρίς ακµή. Καλές πηγές ψευδάργυρου είναι το ψάρι, πουλερικά, ξηροί καρποί, οστρακοειδή και σπόροι.

-Χαµηλός γλυκαιµικός δείκτης

Τροφές µε χαµηλό γλυκαιµικό δείκτη όπως τα όσπρια, σιτηρά ολικής άλεσης και µούρα απελευθερώνουν υδατάνθρακες αργά. Καθώς απορροφώνται σιγά στο σώµα µας, εµποδίζουν αυξήσεις ινσουλίνης που καταστρέφει το κολλαγόνο και επισπεύδει την δηµιουργία ρυτίδων.

-Σελήνιο

Ένα λιγότερο γνωστό µέταλλο, το σελήνιο είναι ένα δραστικό αντιοξειδωτικό που δουλεύει µαζί µε τις Βιταµίνες Γ και Ε που είναι απαραίτητες για υγιές δέρµα.
 
Μελέτες έδειξαν ότι µια δίαιτα µε ψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο προστατεύει από καρκίνο του δέρµατος, βλάβες λόγω έκθεσης στον ήλιο και κηλίδες γήρανσης. Βεβαιωθείτε ότι η δίαιτά σας περιλαµβάνει καρύδια Βραζιλίας, τόνο, σαρδέλες, γαλοπούλα και µανιτάρια.

-Ωµέγα 3

Τα Ωµέγα3 είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα που σηµαίνει ότι δεν παράγονται στο σώµα µέσω άλλων διαιτητικών πηγών.
 
Τα Ωµέγα 3 έχουν αντιφλεγµονώδη δράση µε αποτέλεσµα πιο λείο και νεανικό δέρµα και µπορούν επίσης να εµποδίσουν την ακµή και το έκζεµα.
 
Οι καλύτερες πηγές είναι λιπαρά ψάρια όπως ο σολωµός και οι αντζούγιες. Η κατανάλωση ψαριού είναι καλύτερη για το δέρµα από την κατανάλωση ιχθυελαίου ή συµπληρωµάτων διατροφής Ωµέγα 3 καθώς το ψάριπροσφέρει πολλά άλλα συστατικά που βοηθούν το δέρµα όπως η Βιταµίνη Δ.
 
* Xenia Georgiou - BSc(Hons), RD Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
 
*  Το άρθρο χορηγεί: 
 
 
 
t: +357 22 695 207 I f: +357 22 351 918 | w: hiltonparkexperience.com.cy
1 Achaion Street, Engomi, Nicosia, 2413, Cyprus I P.O BOX 21390 , 1507 Nicosia
­
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας