Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Συμβαδίζοντας με τους νόμους της ΦΥΣΗΣ!!

Συμβαδίζοντας με τους νόμους της ΦΥΣΗΣ!!

Ποιο το όφελος να καταναλώνεις φρούτα και λαχανικά, εάν δεν μπορούν να σου προσφέρουν τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που διαθέτουν;

Ποια η ουσία να καταναλώνεις φρούτα και λαχανικά, ενώ ξέρεις ότι το μόνο που σου δίνουν πιθανότατα είναι ορμόνες και χρωστικές ουσίες;

Στην πραγματικότητα, τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, θρεπτικών συστατικών και ιχνοστοιχείων.
 
Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μεγάλη διακύμανση στη θρεπτική τους αξία, ανάλογα με την εποχή που τα καταναλώνουμε.
 
Όταν καταναλώνεις ένα φρούτο σε άλλη εποχή από αυτήν που «γεννιέται», τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να προηγήθηκε επεξεργασία από τους παραγωγούς του, όπως η χορήγηση ορμονών, χημικών ουσιών και συντηρητικών.
 
Γιατί γίνεται αυτό;
 
Τα μη εποχιακά φρούτα και λαχανικά, προέρχονται συνήθως από μακρινές χώρες και αυτό έχει σαν συνέπεια, μέχρι να φτάσουν στη χώρα μας και στα ράφια των υπεραγορών, να χάνουν μεγάλες ποσότητες από τη θρεπτική τους αξία και ταυτόχρονα να αλλοιώνονται.
 
Για τον λόγο αυτό, ο παραγωγός, στη προσπάθειά του να διατηρήσει τα προϊόντα σε καλή κατάσταση και εξίσου ελκυστικά προς τον καταναλωτή, χορηγεί σε αυτά χημικές ουσίες.
 
Γι’ αυτό, πρέπει να καταναλώνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά την σωστή εποχή, μη ξεχνώντας τους νόμους της φύσης, και φροντίζοντας να συμβαδίζουμε με αυτούς, ειδικά όσον αφορά την υγεία μας.
 
Τα φρούτα και λαχανικά του Αυγούστου, είναι τα εξής:

 Φρούτα: Αχλάδι, Βερίκοκο, Βύσσινο, Δαμάσκηνο, Μήλα, Νεκταρίνια, Ροδάκινο, Σταφύλι, Σύκο, Φραγκόσυκα (παπουτσόσυκα), Πεπόνι, Καρπούζι

 Λαχανικά: Αγγουράκια, Καρότα, Κολοκυθάκια, Κολοκύθα, Κρεμμύδι χλωρό, Κρεμμύδι ξερό, Μαϊντανός, Μαρούλι, Μελιτζάνες, Παντζάρια, Πατάτες, Πιπεριές, Ραδίκια, Ραπανάκια, Ρόκα, Σκόρδο, Ντομάτα, Φασολάκι


Πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι καταναλώνουμε το κάθε φρούτο και λαχανικό, την εποχή που ευδοκιμεί στον τόπο μας. Αυτό άλλωστε λέει και η λαϊκή παροιμία, «Κάθε πράμα στον καιρό του. . .»
 
Πόνταρε στην ΥΓΕΙΑ σου!
 
*Χαραλάμπους Μαργαρίτα 
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc
 
Μέλος Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, Εγγεγραμμένη Διαιτολόγος ΣΕΕΤΤΤΔ, Μέλος του European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD) & International Confederation of Dietetic Associations (ICDA)
Email: margaritaxx_14@hotmail.com
Fb: Μαργαρίτα Χαραλάμπους Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας