Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Διατροφική αξία βασιλικού πολτού

Διατροφική αξία βασιλικού πολτού

Ο βασιλικός πολτός είναι η βιολογική παχύρρευστη ουσία που παρασκευάζεται ειδικά για την διατροφή της βασίλισσας από τις νεαρές εργάτριες μέλισσες.

Μέσω από διάφορες έρευνες που έγιναν κατά καιρούς, έχει αποδειχτεί πως τα κυριότερα συστατικά του είναι: τα σάκχαρα (12,5%), η υγρασία (67%), οι λιπαρές ουσίες (4%), η τέφρα (1%) και τέλος, οι πρωτεΐνες (15, 5%).

Η μεγάλη ποσότητα βιταμινών που εμπεριέχει ο βασιλικός πολτός, και ειδικότερα αυτές του συμπλέγματος Β, είναι και αυτές που του παρέχουν τις εκπληκτικές του ιδιότητες, αφού έχει καταλυτική σημασία στην καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος στην εξισορρόπηση του οργανισμού, στην βελτίωση του μεταβολισμού αλλά και την μακροζωία.

Περεταίρω ιδιότητες του βασιλικού πολτού είναι και η οξυγόνωση των κυττάρων, η αύξηση αντισωμάτων για προστασία από εσωτερικές δυσλειτουργίες αλλά και εξωτερικές προσβολές.
 
Τέλος, αυξάνει την γονιμότητα, τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, την σεξουαλική απόδοση αλλά επίσης, τονώνει τη μνήμη.
 

*Έλενα Τρουλλίδου ,Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, εγγεγραμμένο και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου,  εξειδικευμένη σε θέματα παχυσαρκίας και παιδικής διατροφής, Κλινικών Παθήσεων, Αθλητικής Διατροφής, mydietspot Health Center

elenatroullidou@hotmail.com

τηλ. 22 256752

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας