Τρίτη 23 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Αντρέας Προδρόμου: Τα θαύματα της διατροφής και της άσκησης

Αντρέας Προδρόμου: Τα θαύματα της διατροφής και της άσκησης

 
Ως λάτρης της ιδέας του ''ευ ζην'' θεωρώ την υγεία το πολυτιμότερο αγαθό που μας δόθηκε. Λόγω αυτής της συνειδητοποίησης μου, από νεαρή ηλικία ασχολήθηκα με τους 2 πιο σημαντικούς παράγοντες που μας χαρίζουν υγεία..την γυμναστική και την διατροφή. Θεωρώ πως τίποτα δεν θα μπορούσε να μας κάνει να νιώσουμε πιο υγιείς τόσο σωματικά όσο και πνευματικά από μία σωστή διατροφή και την κατάλληλη γυμναστική για εμάς. Για πολλούς αυτές οι 2 έννοιες είναι κάτι ανιαρό και δύσκολο, σχεδόν φαντάζει ακατόρθωτο. Για κάποιους άλλους είναι τρόπος ζωής.
 
Το πιο σημαντικό είναι να καταφέρει να βρει κανείς το κίνητρο μέσα του. Ίσως, κάποιες φορές να χρειάζεται να τον εμπνεύσει και κάποιος άλλος και να τον καθοδηγήσει σωστά. Ένας καλός διατροφολόγος και ένας έμπειρος personal trainer θα μπορούσε να αποτελέσει την κατάλληλη λύση στο να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο τρόπο ζωής και να αλλάξουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο.
 
Η διατροφή είναι το ''καύσιμο'' μέσω του οποίου γίνονται όλες οι λειτουργίες του οργανισμού μας και συνεπώς η ποιότητα του καυσίμου αυτού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο καλά θα πραγματοποιηθούν οι καθημερινές ζωτικές ενέργειες μέσα στον οργανισμό μας. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα όχημα. Αν του δώσεις τα κατάλληλα καύσιμα θα λειτουργήσει σωστά και θα εκτελέσει αποτελεσματικά και χωρίς κανένα πρόβλημα το δρομολόγιο του. Σε αντίθετη περίπτωση αν το εφοδιάζεις με ακατάλληλα ή κακής ποιότητας καύσιμα η μηχανή θα υπολειτουργεί και πολύ πιθανόν στο άμεσο μέλλον να αρχίσει να δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Έτσι ακριβώς είναι και ο οργανισμός. Μία πολύ σοφή φράση του Ιπποκράτη την οποία ενστερνίζομαι απόλυτα είναι πως ''ότι τρως είσαι''. Πολλές φορές η διατροφή μας εκτός από τα επίπεδα ενέργειας μας επηρεάζει και την ψυχολογία μας. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μία ισορροπημένη και σωστή διατροφή και να διατηρούμε τον μεταβολισμό μας σε εγρήγορση. Έχοντας στο πλευρό μας ένα καλό σύμβουλο διατροφής ή διατροφολόγο μπορούμε σιγά σιγά να ρυθμίσουμε τον μεταβολισμό μας και να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.
 
Πολλοί συγχύζουν την έννοια διατροφή με την δίαιτα. Δίαιτα είναι η απότομη μείωση των θερμίδων και η καταπόνηση του μεταβολισμού μας πολλές φορές με υπερβολικά μονότονες και επαναλαμβανόμενες τροφικές συνήθειες με απώτερο σκοπό το χάσιμο κιλών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Επακόλουθα είναι η συνεχείς αδυναμίες, το στρες και πολλές φορές πονοκέφαλοι, αστάθεια και πόνοι στο στομάχι. Αν και πολλές φορές μπορεί να χάσουμε άμεσα τα κιλά που θέλουμε, ο τρόπος με τον οποίο τα χάνουμε είναι ανορθόδοξος και μη ισορροπημένος με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε το μεταβολισμό μας. Ως εκ τούτου στις περισσότερες περιπτώσεις εκτός από την  ''ζημιά'' που προκαλούμε στον οργανισμό μας βάζουμε πίσω τα κιλά μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και απογοητευόμαστε.
 
 Αντιθέτως, με μία σωστή διατροφή με την βοήθεια ενός ειδικού βάζουμε τους στόχους μας σε βάθος χρόνου χωρίς να στερούμε στον οργανισμό μας τις θρεπτικές ουσίες και την ποσότητα των θερμίδων που είναι απαραίτητες. Μπορεί να μην έχουμε την άμεση απώλεια κιλών αλλά σταδιακά και ισορροπημένα θα πετύχουμε τον στόχο μας  και ρυθμίζοντας τον μεταβολισμό μας θα είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσουμε τα κιλά που χάσαμε. Επίσης, θα έχουμε ενέργεια και πολύ καλύτερη διάθεση και ψυχολογία, γεγονός το οποίο θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα σωστό εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο αν συνδιαστεί με την διατροφή μας θα φέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα αλλά και την υγεία μας.
ζζ
 
Πρέπει να έχουμε όμως κατά νου ότι όπως και στην διατροφή έτσι και στη γυμναστική εμπεριέχονται κίνδυνοι αν δεν έχουμε την κατάλληλη καθοδήγηση και τις συμβουλές από κάποιο ειδικό. Ένας καλός personal trainer μπορεί να δημιουργήσει και να εξατομικεύσει για εμάς το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής ούτως ώστε να πετύχουμε το στόχο μας σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Με την σωστή επίβλεψη θα αποφύγουμε τους οποιουσδήποτε τραυματισμούς και θα βλέπουμε το σώμα μας να μεταμορφώνετε σταθερά και ισορροπημένα. Όπως και με την διατροφή, έτσι και με την άσκηση πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του trainer μας, να έχουμε υπομονή και επιμονή και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Επιπρόσθετα, έχοντας δίπλα μας ένα trainer ο οποίος θα μας στηρίζει συνεχώς, θα μας εμψυχώνει και θα μας εμπνέει θα επιτύχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα μα πάνω από όλα θα αγαπήσουμε την γυμναστική και θα την κάνουμε τρόπο ζωής μας.
 
Κλείνοντας, θα ήθελα να προτρέψω όλους εσάς οι οποίοι ακόμη δεν έχετε εντάξει στην ζωή σας την διατροφή και την γυμναστική να το κάνετε άμεσα και θα δείτε ότι ένας καλός συνδυασμός και των 2 θα αλλάξει την ζωή σας για πάντα και θα σας χαρίσει υγεία, ζωτικότητα και ευδαιμονία!!
Andreas Prodromou   
Τηλ.99692943
Personal trainer - Διατροφολόγος - Pilates Instructor
Facebook: https://www.facebook.com/andreas.prodromouz
Instagram: andreas_prodromou_
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας