Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Γυμναστική και παιδιά.

Γυμναστική και παιδιά.

Η άσκηση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και πηγή χαράς, μάθησης, υγείας, ζωντάνιας για τα παιδιά.
Είναι πολύ σημαντικό ένα παιδί να ξεκινήσει να αθλείται από μικρή ηλικία για τη σωστή φυσική του κατάσταση αλλά και για την υγεία του. Η γυμναστική βοηθά στο να αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις όπως είναι η παχυσαρκία έτσι ώστε, όταν φτάσει στην εφηβεία να έχει ένα υγιές σώμα.
Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει την άσκηση από την βρεφική ακόμη ηλικία. Υπάρχουν αθλήματα και ασκήσεις όπως το baby swimming, τα οποία απευθύνονται στην βρεφική ηλικία από 6-7 μηνών έως 3 ετών.  Από τα 3 του χρόνια, η άσκηση είναι απαραίτητη γιατί το παιδί θα μάθει να αγαπά την άσκηση και θα έχει τον αθλητισμό στη ζωή του για πάντα.
 
Ένα βρέφος 6-7 μηνών θα κάνει απλή κινητοποίηση αρθρώσεων και εξοικείωση με την κίνηση, σε αντίθεση με ένα παιδί στην προσχολική ηλικία, δηλαδή των 3 ετών και πάνω όπου ασκείται μέσω παιχνιδιών και κάνοντας βασικές κινητικές δεξιότητες. Από εκεί και έπειτα, ένα παιδί 6-7 χρονών ασκείται μέσω αθλημάτων όπως το ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, κολύμβηση, χορό, ολυμπιακή γυμναστική κάνοντας έτσι τόσο καρδιοαναπνευστική προπόνηση αλλά και μυική ενδυνάμωση.
Ωθήστε τα παιδιά σας να γυμνάζονται, αφιερώστε τους χρόνο και επιλογές.  Δώστε το καλό παράδειγμα γυμναστείτε και εσείς μαζί τους και αυτά θα σας μιμηθούν.
 
UFIT Management Team
24, 28th October Ave.
2414 Engomi
Nicosia, Cyprus
Tel +357 22 842400
Fax +357 22 842420
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας