Τρίτη 1 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Καθαρισμός προσώπου στην εφηβεία

Καθαρισμός προσώπου στην εφηβεία

 Σήμερα θα μιλήσουμε για τις έφηβες όπως επίσης και τους εφήβους. Λόγω ορμονικών διαταραχών, μιας και το σώμα σας ετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο της ενηλικίωσης, το δέρμα των έφηβων έχει προβλήματα ακμής ως επί πλείστον. Αλλά είτε έχετε ακμή είτε όχι πρέπει να κάνετε από τώρα την περιποίηση του δέρματος σας.
 
Η αισθητικός και σύμβουλος ομορφιάς,Ρούλα Κωνσταντίνου δίνει συμβουλές για τα έφηβα κορίτσια.
 
-Πάντα καθαρίζετε το δέρμα με ένα καθαριστικό, πρωί και βράδυ. Τι πιο υγιεινό και από απο το να έχετε πάντα κατά την διάρκεια της νύκτας καθαρισμένο δέρμα.

-Τα κορίτσια που βάζουν μακιγιάζ όταν θα το αφαιρέσουν το βράδυ να χρησιμοποιήσουν το καθαριστικό δυο φορές. Μια για να αφαιρεθεί το μακιγιάζ και δεύτερη για να καθαριστεί το πρόσωπο. Οι περισσότερες κοπέλες  βιάζονται και αφαιρούν το μακιγιάζ απλώς με ένα βρεγμένο μαντηλάκι όμως είναι γεγονός ότι το μακιγιάζ θέλει και την δεύτερη του φορά.

- Κορίτσια μου παντός ηλικίας, μην το παρακάνετε να καθαρίζετε το πρόσωπο σας πολλές φορες την ημέρα. Άμα  έχετε πολλή λιπαρότητα, το μόνο που κάνετε είναι να ενεργοποιείτε τους σμηγματογόνους αδένες για να κάνουν υποπαραγωγή λιπιδίων. (λαδώματος)

-Μετά το καθαριστικό βάλτε μια κρεμουλα προσώπου. Αν το δέρμα σας δεν είναι λιπαρό, μια υδατική κρέμα με δείκτη προστασίας, είναι οτι πρέπει. Αν έχετε λιπαρό δέρμα η ακμιακο τότε υπάρχουν ειδικές κρέμες που κάνει θεραπευτικές και δεν αφήνουν λαδωμένο το πρόσωπο.  Μιλήστε με τον δερματολόγο ή την αισθητικό σας για να σας δώσει μια καλύτερη εικόνα.

- Για εσας που έχετε προβληματικό δέρμα, θα σας προτείναμε,  δυο φορές την εβδομάδα να χρησιμοποιήστε μάσκα με άργιλο. Η καθαριότητα του δέρματος είναι το Α έως το Ω. Οι θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες της αργίλου είναι γνωστές και διεθνώς αναγνωρισμένες.
 
Οφείλονται στην παρουσία διάφορων μετάλλων και η μεγάλη ποικιλία των χρωματισμών της οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου.
 
Η άργιλος «φημίζεται» για τις απορροφητικές αλλά και τις αποτοξινωτικές της ιδιότητες που οφείλεται στη δυνατότητα ανταλλαγής ιόντων με το σώμα.
 
Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κυττάρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών.
 
Η καλλυντική άργιλος χρησιμοποιείται ευρέως από τα ινστιτούτα ομορφιάς παγκοσμίως, ενώ το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας να τη βρει στο εμπόριο, την κατατάσσει ανάμεσα στα πρώτα σε ζήτηση υλικά ειδικά για την παρασκευή μασκών ομορφιάς τόσο για το πρόσωπο, όσο και το σώμα.

-Μην αγγίζετε το πρόσωπο σας άσκοπα. Έχετε υπόψη οτι τα χέρια μας είναι το πιο λερωμένο σημείο του σώματος μας.

-Μην πιέζετε σπυράκια. Αν το σπυράκι δεν καθαριστεί σωστά η μόλυνση θα εξαπλωθεί. Και εσείς δεν είστε ούτε δερματολόγος ούτε αισθητικός.

-Αν έχετε ακμή στο πρόσωπο σας αλλάζετε επι καθημερινής βάσης το μαξιλαροντιμα σου, όπως και την πετσέτα προσώπου. Και αυτό ισχύει για άντρες και γυναίκες. Η καθαριότητα είναι μεγάλης σημασίας για την αποθεραπεία.

- Αν  έχεις μαυράκια (πόροι) στο πρόσωπο να κάνεις περιποίηση προσώπου στην αισθητικό σου. Μην τα πιέζεις γιατί πιθανόν να κάνεις ζημιά στο δέρμα σου. Ένα απλός καθαρισμός είναι καλός όχι μόνο για γυναίκες αλλά και για τους άντρες.

-Μην αφήσει την ακμή ανεξέλεγκτη. Η αισθητικός έχει πολλά όπλα στα χέρια της για να βοηθήσει. Και σε πιο βαριές μορφές η γνώμη του ιατρού επιβάλλεται.

- Ακμή σοβαρής μορφής θα  πρέπει να θεραπευτεί από γιατρό. Αυτό αγόρια και κορίτσια μου είναι κανόνας. Μακριά από γιατροσόφια και θεραπείες της στιγμής.

-Αν λαδώνει λίγο η μυτούλα σας δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχετε λιπαρό δέρμα. Γι αυτό μην πανικοβάλλεστε.

-Η σωστή διάγνωση της ποιότητας τους δέρματος σας είναι πολύ σημαντική. Λάθος χρήση προϊόντων μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Και ως επ αυτού μην προτρέχετε να αγοράζετε οτιδήποτε κυκλοφορεί στο εμπόριο χωρίς να πάρετε την γνώμη ενός ειδικού.
 
* Η Ρούλα Κωνσταντίνου είναι αισθητικός και σύμβουλος ομορφιάς
Roula s Spa Centre Nicosia
τηλέφωνο 99101113

 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας