Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

«Το παιδί μου είναι πολύ άτακτο, δεν αντέχω»

«Το παιδί μου είναι πολύ άτακτο, δεν αντέχω»

Είναι η στιγμή που ο θυμός έχει κυριεύσει όλο το είναι σου και είσαι έτοιμη να φας μια ολόκληρη τούρτα για να επανέλθεις σε φυσιολογικά επίπεδα για να μην ξεκινήσεις να ουρλιάζεις και να ορίεσαι..είναι η στιγμή που το παιδί σου, σε έχει φέρει στο «αμην». Πάρε βαθιές ανάσες και ξανασκέχου το..λίγο το ότι δεν έχεις κοιμηθεί αρκετά λίγο η ρουτίνα και η πίεση της ημέρας μπορεί να σε κάνουν να γίνεσαι λίγο υπερβολική με το παιδί σου, αφού μπορεί αυτό να γίνει εύκολος στόχος.
 
ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Κάνε ένα διάλειμμα. Μόλις τα πράγματα αρχίζουν και ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα, απομακρύσου από την σκηνή του «εγκλήματος» και παρε βαθιές ανάσες. Κάντε μια βόλτα, περπατήστε και πάρτε καθαρό αέρα μέχρι να ηρεμήσετε.

Σε καμία περίπτωση, αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπετε τα παιδιά ή ότι είστε «κακιά» μητέρα. Αντίθετα, δείχνει ότι έχετε τον έλεγχο του εαυτού σας, προσπαθώντας να συγκρατήσετε τα νεύρα σας. Το αποτέλεσμα θα ωφελήσει όχι μόνο την δική σας ψυχική υγεία, αλλά και τις σχέσεις όλης της οικογένειας.
 
ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Αγαπημένες μου μαμάδες πρέπει να κατανοήσετε ότι κάθε παιδί έχει τον χαρακτήρα του. Καλώς ή κακώς, είναι δική μας υποχρέωση να μάθουμε στα παιδιά μας να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, και οι φωνές σίγουρα δεν πρόκειται να βοηθήσουν ούτε εκείνα ούτε εμάς.
 
ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ
Αν νοιώθεις ότι η κατάσταση δεν μπορεί να ρυθμιστεί από το σπίτι μην διαστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από τους ειδικούς.
Παρόλο που στην Κύπρο, το να απευθυνθείς σε κάποιον  ειδικό, είτε αυτός είναι ψυχολόγος, ψυχίατρος ή οικογενειακός σύμβουλος δυστυχώς θεωρείται ακόμα ένα θέμα ταμπού, πολλές μαμάδες βρίσκουν την χρησή τομή με την συμβουλή του ειδικού.
 
ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ
Η αγάπη του παιδιού δεν είναι δεδομένη και τα νεύρα και οι φωνές το μόνο που καταφέρνουν είναι να το απομακρύνουν από εμάς.
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας