Τετάρτη 24 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Γιατί οι μαμάδες καρτάνε τα μωρά τους στα αριστερά;

Γιατί οι μαμάδες καρτάνε τα μωρά τους στα αριστερά;

Η μητρική αγκαλία είναι μοναδική με μία μαμά να σηκώνει εκατοντάδες φορές το μωρό της κατά την διάρκεια της μέρας κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Έχετε προσέξει όμως ότι οι περισσότερες μητέρας παίρνουν αγκαλιά τα μωρά τους από τα αριστερά;
 
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature Ecology & Evolution οι μητέρες κρατούν τα παιδιά τους αγκαλιά στο αριστερό μέρος τους σώματος τους για να θέτουν σε λειτουργία το δεξί κομμάτι του εγκεφάλου τους.
 
Ο λόγος που επιλέγουν την αριστερή από την δεξιά πλευρά είναι λόγω των λειτουργιών του δεξιού τμήμα του εγκεφάλου (το δεξί τμήμα του εγκεφάλου ελέγχει την αριστερή πλευρά του σώματος και αντίθετα αφού κάθε ημισφαίριο ελέγχει την «χιαστί» αντίθετη πλευρά του σώματος).
 
Τυπικά υπεύθυνο για τα συναισθήματα είναι το δεξί τμήμα του εγκεφάλου, έτσι όταν η μητέρα κρατά το μωρό στα αριστερά μπορεί καλύτερα να «διαβάσει» τις αντιδράσεις, τις εκφράσεις και τους ήχους του μωρού.
 
Ο όρος που χρησιμοποιείται για την συγκεκριμένη λειτουργία του εγκεφάλου είναι η «πλευρίωση» η οποία αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένες οι λειτουργίες του αριστερού ημισφαιρίου και σχετίζεται με το ποια πλευρά του σώματος χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άνθρωπο.
  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας