Τετάρτη 24 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τι θα κάνεις εαν εντοπίσεις ένα παιδάκι κλειδωμένο στο αυτοκίνητο; (video)

Τι θα κάνεις εαν εντοπίσεις ένα παιδάκι κλειδωμένο στο αυτοκίνητο; (video)

Ένα πολύ σοβαρό και επίκαιρο θέμα αγγίζει η νέα ενημερωτική εκστρατεία του οργανισμού REACTION που συνδιοργανώνει με το Υπουργείο Υγείας και την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου.
 
Πολλές φορές, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο, οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους είτε εσκεμμένα (για σύντομο χρονικό διάστημα για μια γρήγορη δουλειά) είτε άθελα τους στο αυτοκίνητο.
 
Σε καμία εποχή του χρόνου ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αφήνουμε τα παιδιά/βρέφη μόνα τους μέσα ή κοντά στο αυτοκίνητο. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, η θερμοπληξία αλλά και ο θάνατος του παιδιού ελλοχεύουν ακόμα και εάν τα παράθυρα είναι ανοικτά.
 
Η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός οχήματος αυξάνεται κατακόρυφα εντός μερικών λεπτών προκαλώντας πολλές φορές ανεπανόρθωτες ζημιές.
 
Παράλληλα στην Κύπρο οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τα περιστατικά θερμοπληξίας και οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.
 
 

 

Το 87% των παιδιών που πεθαίνουν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητα από θερμοπληξία είναι κάτω των 3 ετών, δηλώνει ο Πρόεδρος του Οργανισμού REACTION, Μάριος Σ. Σταύρου, ο οποίος τονίζει ότι σε καμία εποχή του χρόνου δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά/βρέφη μόνα τους μέσα ή κοντά στο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που η θερμοπληξία αλλά και ο θάνατος του παιδιού ελλοχεύουν ακόμα και εάν τα παράθυρα είναι ανοικτά.

 

Μέτρα Πρόληψης Θερμοπληξίας:

Κατανάλωση άφθονων υγρών και αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ

Προστασία από τον ήλιο και παραμονή σε σκιερό μέρος

Κατάλληλη ενδυμασία και χρήση αντηλιακών

Αποφύγετε την εργασία σε ανοικτούς χώρους τις επικίνδυνες ώρες

Παρακολούθηση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που περιλαμβάνουν βρέφη και παιδιά μέχρι 4 ετών, άτομα 65 ετών και άνω, παχύσαρκους και άτομα που έχουν κάποια σοβαρή πάθηση ή που παίρνουν ορισμένα φάρμακα.

Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο θερμοπληξίας είναι ο πυρετός, οι καρδιοπάθειες, οι ψυχικές παθήσεις, η κακή κυκλοφορία του αίματος και τα ηλιακά εγκαύματα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας