Τετάρτη 2 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα για μικρά παιδιά και βρέφη

Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα για μικρά παιδιά και βρέφη

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας προτρέπουν τους γονείς με μικρά παιδιά ή/και βρέφη να φροντίζουν για την εφαρμογή των ακόλουθων μέτρων προστασίας των παιδιών/βρεφών από τις υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται ανά περιόδους: 

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως κυρίως μεταξύ των ωρών 11 π.μ. - 4 μ.μ. και αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφριά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής με τη χρήση καπέλου, ομπρέλας κ.λπ.

2. Αποφυγή έντονου παιγνιδιού και άσκησης, ιδιαίτερα σε μέρη, όπου καταγράφεται υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο. 

3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή των παιδιών. Συστήνεται η πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών, και άφθονων λαχανικών και φρούτων, με περιορισμό των λιπαρών.

4. Συχνά χλιαρά ντους.

5. Συνιστάται η παραμονή σε χώρους που διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής.

6. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίδεται όταν οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται και με φαινόμενα αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι τα παιδιά/βρέφη να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση ή το παιγνίδι που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσουν σε αναπνευστικά προβλήματα.

7. Μην αφήνετε ποτέ βρέφη/παιδιά στο αυτοκίνητο. Η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει επικίνδυνα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, ακόμα κι αν τα παράθυρα του αυτοκινήτου είναι ανοιχτά.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά και ιδιαίτερα τα βρέφη ανήκουν στις ομάδες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα παιδιά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας