Τετάρτη 2 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

7χρονο κοριτσάκι με χημικά εγκαύματα στο χέρι από henna tattoo (pics)

7χρονο κοριτσάκι με χημικά εγκαύματα στο χέρι από henna tattoo (pics)

Με σοβαρά χημικά εγκαύματα στο χεράκι της εξαιτίας ενός henna tattoo που έκανε σε ξενοδοχείο στην Αίγυπτο ταλαιπωρείται ένα 7χρονο κοριτσάκι.

Η Μάντισον Γκιούλιβερ όπως είναι το όνομα της μικρής βρισκόταν σε διακοπές όταν ο πατέρας της, Μάρτιν, της επέτρεψε να κάνει το προσωρινό τατουάζ στο χέρι της, σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

Ωστόσο, σύντομα παραπονέθηκε ότι είχε φαγούρα και έπειτα το δέρμα της γέμισε με οδυνηρές φουσκάλες. Η μαθήτρια του δημοτικού έπρεπε να σπάσει τις φουσκάλες σε μια ειδική μονάδα καυτηριασμού, η οποία την άφησε με ουλές στο χέρι.

Μετά από πέντε επισκέψεις στο νοσοκομείο της Αγίας Μαρίας, όπου της δόθηκαν διαφορετικές κρέμες και αλοιφές, μεταφέρθηκε τελικά στους ειδικούς εγκαυμάτων του νοσοκομείου του Σόλσμπερι.

«Αρχίσαμε να πανικοβαλλόμαστε. Δεν είχαν δει ποτέ πριν κάτι τέτοιο και κάθε φορά που πηγαίναμε, δοκίμαζαν διαφορετικά πράγματα, αλλά όλο και χειροτέρευε».

Οι γιατροί έκαναν ένα τεστ ανάλυσης του υγρού που έβγαινε από τις φουσκάλες στα χέρια της Μάντισον και σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν το υψηλό επίπεδο PH που είχε, υποδεικνύοντας ότι πρόκειται για ένα χημικό έγκαυμα.

«Αποφάσισαν να θεραπεύσουν το δέρμα αφαιρώντας τις φουσκάλες, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στο καμένο δέρμα από κάτω», συνέχισε ο Μάρτιν.

«Νόμιζαν ότι θα μπορούσαν εύκολα να τρίψουν τις φουσκάλες και να τις αφαιρέσουν, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς ήταν τόσο παχιές, που έπρεπε να τις κόψουν».

Η Μάντισον έχει πλέον μεταφερθεί σε μια μονάδα διαχείρισης ουλών και πρέπει να φοράει έναν επίδεσμο πίεσης για τουλάχιστον έξι μήνες, ώστε να ελαχιστοποιήσει τις ουλές που καλύπτουν το χέρι της.

Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί ότι τα τατουάζ «μαύρης χένας» μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα τοξικής χημικής χρωστικής, η οποία είναι κατά κανόνα παράνομη για χρήση στο δέρμα.

Η πάστα που χρησιμοποιείται περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD).

Το ξενοδοχείο στη Χουργκάντα ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι δεν κάνει πλέον αυτά τα τατουάζ. Σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα προς την οικογένεια, ο Χάικ Μούρσι, διευθυντής του «Fort Arabesque Resort, Spa & Villas», δήλωσε: «Εκ μέρους του ιδιοκτήτη του Κέντρου Ομορφιάς, ζητάμε εκ νέου συγνώμη για το τι συνέβη στην κόρη σας».

«Δεν θέλουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε κανέναν άλλον στο μέλλον».

«Ως εκ τούτου, ο Γενικός Διευθυντής μας, κύριος Μαξ Σούκρι, μίλησε με τον ιδιοκτήτη του κέντρου ομορφιάς για να σταματήσει η προσφορά οποιουδήποτε τατουάζ χένας».

«Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν βοηθάει την κόρη σας, αλλά της ευχόμαστε να γίνει σύντομα καλά».

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας