Τρίτη 1 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Το βάρος της σχολικής τσάντας

Το βάρος της σχολικής τσάντας

Κάθε αρχή της σχολικής χρονιάς,μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γονιών,είναι η σχολική τσάντα καί πόσο βαριά θα μπορούσε να είναι,ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί ορθοπεδικό πρόβλημα στα παιδιά.

Σύγχρονες έρευνες έχουν καταρρίψει πλέον τον μύθο ότι οι βαριές σχολικές τσάντες προκαλούν ορθοπεδικά προβλήματα στα παιδιά, οπότε δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί μήπως το παιδί σας αποκτήσει κύφωση ή σκολίωση αν παραγεμίζει την τσάντα του.
 
Όμως η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει η σχολική τσάντα να μην ξεπερνά το 20% του βάρους του παιδιού, και αυτό κυρίως για να αποφευχθούν πόνοι στον αυχένα, στην πλάτη, στην ωμοπλάτη αλλά και στη σπονδυλική στήλη.
 
Στα μικρότερα παιδιά το ποσοστό αυτό μικραίνει στο 10% του σωματικού βάρους τους.
 
Για να γίνουν πιο κατανοητά τα παραπάνω σας παραθέτω δύο παραδείγματα.
 
Αν υποθέσουμε ότι το παιδί σας ζυγίζει 50 κιλά, τότε  η σχολική τσάντα του δεν θα πρέπει να είναι βαρύτερη από 10 κιλά. Αν είναι μικρότερο, πχ 25 κιλά τότε δεν θα πρέπει να κουβαλά πάνω από 2,5 κιλά.
 
 

*Ass Prof Dr med Νίκος Μακρίδης  MD,PhD
Ειδικός Παιδίατρος
Διδάκτωρ πανεπιστημίου Βιέννης-Αυστρίας
Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής,Παιδιατρικής αιματολογίας,Παιδιατρικής ογκολογίας St. George’s University of London Medical School, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
http://drmakrides.blogspot.com.cy
drmakrides@cablenet.com.cy

 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας