Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Γέννησε μέσα στο αμάξι: Απίστευτες εικόνες

Γέννησε μέσα στο αμάξι: Απίστευτες εικόνες

Μια γυναίκα έχει γεννήσει 8 εβδομάδες πρόωρα το παιδί της μέσα στο αμάξι στον δρόμο για το νοσοκομείο, μόνο που το μωρό είναι ακόμα μέσα στον αμνιακό σάκο, αυτό δείχνουν οι φωτογραφίες.

Το μωρό της έγινε διάσημο στο ίντερνετ, πριν καν... γεννηθεί! Η Raelin Scurry, από το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, μοιράστηκε την εικόνα αυτής της σπάνιας στιγμής (που συμβαίνει σε λιγότερες από μία στις 80.000 γεννήσεις) στην σελίδα της Instagram.

Είναι ένα φαινόμενο που ιατρικά είναι γνωστό ως “en caul” και σημαίνει “μέσα στον αμνιακό σάκο”. Έτσι ακριβώς γεννήθηκε ο μικρός Ean Jamal, ο οποίος όταν βγήκε από την μήτρα, ο αμνιακός σάκος δεν έσπασε. Ο αμνιακός σάκος είναι γεμάτος με υγρό που επιτρέπει στο αναπτυσσόμενο μωρό να αναπνέει ελεύθερα. Όταν η γυναίκες μπαίνει σε διαδικασία τοκετού ο σάκος σπάει και το υγρό αποστραγγίζεται. Αυτό είναι πιο γνωστό ως το “σπάσιμο των νερών”.

Η κυρία Scurry βρισκόταν στο δρόμο προς το νοσοκομείο, όταν συνειδητοποίησε ότι είχε μόλις γεννήσει, αφότου κατέβασε το παντελόνι της και ένιωσε το κεφάλι του μωρού ανάμεσα στα πόδια της!

Αρχικά το μωρό ήταν εντελώς ακίνητο, προκαλώντας πανικό στην μητέρα, που νόμιζε ότι γεννήθηκε νεκρό. Η ίδια άρχισε να “τρίβει το πρόσωπό του” χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα της και τότε είδε ότι ο μικρός, “αγέννητος” γιος της κούνησε τα χέρια του.

Η κα. Scurry, μητέρα δύο παιδιών, ήταν στο αυτοκίνητο με τον αρραβωνιαστικό της, Ean, στις 5 Αυγούστου, όταν άρχισε να έχει έντονες συσπάσεις. Την εποχή εκείνη ήταν 29 εβδομάδες έγκυος. Αρχικά θεώρησε ότι ήταν απλά πιο έντονες συστολές, οι οποίες τείνουν να συμβαίνουν μετά το μέσο της εγκυμοσύνης

 

 

Γράφοντας στη σελίδα της στο Instagram, είπε: “Οι συσπάσεις συνέχιζαν να πλησιάζουν πιο κοντά η μία στην άλλη και να εντείνονται και πριν το καταλάβω ήρθε η ώρα να σπρώξω. Κάλεσα 911 γιατί ήμουν πολύ φοβισμένη. Δεν μπορούσαν να με καταλάβουν μέσα από τις κραυγές και τις συσπάσεις μου. Έτσι έδωσα το τηλέφωνο στον αρραβωνιαστικό μου".

"Κατέβασα το παντελόνι μου και με το χέρι μου ένιωσα ότι το κεφάλι του μωρού ήταν ανάμεσα στα πόδια μου. Έσπρωξα μια φορά και το 'θαύμα' μου ήρθε στην ζωή. Τότε κοίταξα κάτω και συνειδητοποίησα ότι ήταν ακόμα εντελώς τυλιγμένος στον αμνιακό σάκο”.

Το ζευγάρι πίστευε ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο γρηγορότερα από ό, τι θα τους προλάβαινε ένα ασθενοφόρο, έτσι συνέχισε να οδηγεί. Το ταξίδι έως το νοσοκομείο ήταν διάρκειας επτά λεπτών. Όταν έφτασαν, τους περίμεναν νοσοκόμες και γιατροί και πήραν αμέσως μητέρα και μωρό μέσα στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί άνοιξαν τον αμνιακό σάκο και μικρός Ean Jamal, ο οποίος ζύγιζε μόλις 1,4 κιλά βγήκε και ανέπνευσε για πρώτη φορά...

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας