Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Αλάτι και πάγος: Η νέα διαδικτυακή απειλή για τα παιδιά

Αλάτι και πάγος: Η νέα διαδικτυακή απειλή για τα παιδιά

Το CSI Institute, ενημερώνει τους πολίτες, κυρίως τους γονείς, για ένα νέο διαδικτυακο φαινόμενο, μετά τη Μπλε Φάλαινα, το οποίο ήδη βρίσκεται σε έξαρση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το τελευταίο καιρό άρχισε να γνωρίζει και η Ευρώπη

Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται “Salt and Ice Challenge”, και γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω του YouTube.

Αυτή η δοκιμασία, προκαλεί τα παιδιά να βάλουν σε σημείο του σώματος τους αλάτι και στη συνέχεια να πιέσουν επάνω του ένα παγάκι, με σκοπό την ανάδειξη του «καλύτερου παίκτη», ο οποίος θα είναι εκείνος που θα αντέξει τον πόνο που προκαλείται, για περισσότερη ώρα.

Οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς, καθώς η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί μέχρι και έγκαυμα τρίτου βαθμού.

Το αλάτι, κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17οC, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 – 15 λεπτών, έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα.

Το “Salt and Ice Challenge”, έχει κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει αρκετή απήχηση σε παιδιά και εφήβους των Ευρωπαϊκών χωρών.

Το CSI Institute, καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς, να επιστήσουν την προσοχή τους, σε παιδιά και εφήβους, σε περίπτωση που διακρίνουν σημάδια στα χέρια ή σε άλλο σημείο του σώματός τους, ή εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμασία. 

 

Πηγή: ekriti.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας