Κυριακή 28 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Μητρικός θηλασμός: Οκτώβρης, Μήνας Προώθησης Μητρικού Θηλασμού.

Μητρικός θηλασμός: Οκτώβρης, Μήνας Προώθησης Μητρικού Θηλασμού.

Ο  μητρικός θηλασμός στα βρέφη και στα μικρά παιδιά «συνιστά μια από τις πιο σημαντικές πηγές φροντίδας και υγείας, αν όχι και την πιο σημαντική αναφέρει η Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού σε ανακοίνωσή της η οποία εκδόθηκε στη βάση της απόφασης όπως ο μήνας Οκτώβρης καθιερωθεί ως Μήνας Προώθησης Μητρικού Θηλασμού.
 
 
Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού, «τα οφέλη του μητρικού θηλασμού είναι πολλά και δεν προσμετρούνται μόνο στη βρεφική ηλικία, αλλά και μετέπειτα όταν το βρέφος γίνεται παιδί και το παιδί έφηβος».
 
Διαβάστε: Θηλασμός, βασικές οδηγίες - 307 μητέρες, θήλασαν 317 παιδιά.
 
Εξάλλου, «εκτεταμένο ερευνητικό έργο τεκμηριώνει τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν τα χαμηλά ποσοστά ή η πρόωρη διακοπή του θηλασμού ενώ συμβάλλει και στην αύξηση του κόστους στον τομέα της πρόληψης και αντίστοιχα στην αύξηση των ανισοτήτων υγείας».
 
Διαβάστε: Συμβουλές για αύξηση παραγωγής γάλακτος στο θηλασμό
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το Υπουργείο Υγείας από την πλευρά του, μέσω της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού, προωθεί την υλοποίηση σχετικής Στρατηγικής, την εφαρμογή της Πολιτικής Μητρικού Θηλασμού και την εφαρμογή της πρωτοβουλίας για φιλικά προς το βρέφος νοσοκομεία».
 
Διαβάστε:Πόσα ξέρεις για τον θηλασμό και το ξένο γάλα ;
 
Στόχος, η εφαρμογή όλων των αναγκαίων διαδικασιών για επαναφορά του μητρικού θηλασμού ως του φυσιολογικού τρόπου αποκλειστικής διατροφής των βρεφών για τους πρώτους έξι μήνες ζωής και συνέχισής του μαζί με κατάλληλες, επαρκείς συμπληρωματικές τροφές, μέχρι τα δύο έτη ή για όσο επιθυμεί η μητέρα και το παιδί, καταλήγει η ανακοίνωση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας