Τετάρτη 24 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ξενώνας ανήλικων χρηστών στα σκαριά

Ξενώνας ανήλικων χρηστών στα σκαριά

Το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο για να προχωρήσει με τις διαδικασίες λειτουργίας ξενώνα, στον οποίο θα φιλοξενούνται ανήλικοι χρήστες ουσιών ,στους οποίους το οικογενειακό περιβάλλον δεν μπορεί να στηρίξει.
 
Την ανάγκη δημιουργίας μια τέτοιας υποδομής είχε επισημάνει από καιρό η κοινωνία δια των κραυγών γονέων ανήλικων χρηστών οτι δεν ξέρουν που να στείλουν τα παιδιά τους για να πάρουν βοήθεια
 
Η πρόταση διαλαμβάνει οτι ο ξενώνας θα φιλοξενεί ανήλικους χρήστες 14-18 ετών οι οποίοι δεν μπορούν να στηριχθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον
 
Στην ομάδα αυτή δύναται να εντάσσονται οι χρήστες που βρίσκονται είτε από νομική φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας είτε όχι εάν κρίνεται απαραίτητη και προς όφελος τη θεραπείας τους η παραμονή τους στον ξενώνα. 
Παιδιά ηλικίας 12-14 ετών θα γίνονται αποδεκτά κατ εξαίρεση και κατόπιν αξιολόγησης από πολυθεματική ομάδα.
 
Στον ξενώνα δεν θα φιλοξενούνται χρήστες που χρήζουν ασφαλούς νοσηλείας αφού έχει ήδη δημιουργηθεί και λειτουργεί ένας τέτοιος χώρος που είναι το Ψυχιατρικό Κέντρο Ασφαλούς Νοσηλείας για ανήλικους χρήστες ουσιών εξάρτησης.
 
Η χωρητικότητα θα είναι 6-8 κλίνες και για την λειτουργία του υπάρχει ανάγκη για εξεύρεση κατάλληλης στέγης, επίπλωσης, εξιδεικευμένου προσωπικού και κάλυψης του λειτουργικού κόστους.
Το ετήσιο κόστος του ξενώνα υπολογίζεται στις 240 χιλιάδες ευρώ 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας