Πέμπτη 18 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τι σου ταιριάζει πιο πολύ; Personal Training ή γυμναστήριο;

Τι σου ταιριάζει πιο πολύ; Personal Training ή γυμναστήριο;

Ένας τρόπος υπάρχει για να δεις την γυμναστική με θετικό μάτι.. και αυτός είναι να την γνωρίσεις. Κάτι τέτοιο ισχύει και με τους ανθρώπους άλλωστε. Είτε απομυθοποιείς είτε  εξιδανικεύεις ένα πρόσωπο αφού το γνωρίσεις. Όσον αφορά την γυμναστική μάλιστα, δεν είναι λίγα τα οφέλη που προσφέρει στην σωματική και πνευματική μας υγεία ένας λόγος να σταματήσεις να την βλέπεις ως χάσιμο χρόνου.
Σε κάθε γωνία συναντούμε και ένα γυμναστήριο  ή ένα στούντιο εκγύμνασης ενώ στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει πληθώρα από διατροφικά πλάνα και δίαιτες. Βρίσκοντας την σωστή μέθοδο εκγύμνασης που εκφράζει τις ανάγκες αλλά και τον χαρακτήρα σου μπορεί η γυμναστική να γίνει τρόπος ζωής.
 
Το ερώτημα που προκύπτει σε αυτή την περίπτωση είναι τι να επιλέξει κανείς..  γυμναστήριο ή ένα πρόγραμμα εξατομικευμένης προπόνησης…
Η επιλογή ανάμεσα στο personal training ή το γυμναστήριο, εξαρτάται από το τι έχει σημασία για τον καθένα μας ωστόσο ο  γυμναστής και ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους χώρους εκγύμνασης Κυριάκος Πελεκάνος μας εξηγεί αρχικά ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει κάποιος να κάνει πριν προχωρήσει σε συνδρομή σε κάποιο χώρο, ή γυμναστήριο.
«Σίγουρα ο προπονητής που θα επιλέξει να είναι πτυχιούχος γυμναστής πιστοποιημένος από εγκεκριμένους οργανισμούς fitness και να έχει εμπειρία στο χώρο καθώς και καλές συστάσεις από προηγούμενους αθλούμενους του.Να είναι γνώστης του αντικειμένου ,προσεκτικός με τυχόν τραυματισμούς , να αγαπά αυτό που κάνει και να σέβεται τον κόπο ,την προσπάθεια και τα χρήματα που ξοδεύει ο πελάτης του»
 
 
 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΕΕΛΕΚΑΝΟΣ
 
 
 Το one to one personal training σίγουρα ξεχωρίζει υποστηρίζει ο Κυριάκος Πελεκάνος,  πολύ απλά γιατί ένας σωστός προσωπικός γυμναστής θα σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης για τον αθλούμενο του, βάσει των αναγκών και των επιθυμιών του πελάτη του , πάντα βέβαια με τις δυνατότητες  που έχει ο καθένας από εμάς.
Θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κατά την διάρκεια όλων των ασκήσεων ,έτσι ώστε οι ασκήσεις να εκτελούνται με σωστή τεχνική και αποφυγή ανεπιθύμητων τραυματισμών που θα δυσκολέψουν την προσπάθεια επίτευξης των στόχων μας.
Θα είναι αυτός που θα βρίσκει τα κίνητρα και τις σωστές μεθόδους να βγάζει το 100% του αθλούμενου του , όχι μόνο κατά την διάρκεια της προπόνησης ,αλλά και μακριά από το γυμναστήριο με το να τον πειθαρχήσει και σε θέμα διατροφής που είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας .
 Οι Κύπριοι άντρες και γυναίκες , φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια αρχίσαμε να φροντίζουμε λίγο περισσότερο το σώμα μας καταφεύγοντας σε κέντρα εκγύμνασης ή σε προσωπικούς γυμναστές.
Όσοι έχουν την οικονομική ευχέρεια σίγουρα επιλέγουν να έχουν στο πλευρό τους ένα καλό προσωπικό γυμναστή. Ωστόσο από την άλλη όψη του νομίσματος μπορεί κανείς να διακρίνει μια πιο σκούρα απόχρωση του επαγγέλματος
« Δυστυχώς στις μέρες μας , πολλοί βαφτίστηκαν personal trainers μέσα σ ένα βράδυ, χωρίς εκπαίδευση και γνώση ,είτε λόγω εμφάνισης έιτε λόγω γνωριμιών και εκμεταλλεύονται αυτό το θέλω του κύπριου για προσωπικό γυμναστή χαμηλώνοντας τιμές και ουσιαστικά ξεγελώντας  και ταυτόχρονα θέτοντας  σε κίνδυνο την υγεία του ανυποψίαστου  πελάτη.» συμπληρώνει ο κύριος Πελεκάνος.
Ενώ σε ερώτησή μας κατά πόσον είναι της μόδας η γυμναστική, για τους Κύπριους, απαντά, «Είμαστε ένα νησί με 10 μήνες τον χρόνο ήλιο. Λογικό είναι να μας νοιάζει πολύ η εμφάνιση μας και σε συνδυασμό με όλη την επιρροή από τα social media (fb , Instagram ) οι κύπριοι και οι κύπριες προσέχουν πάρα πολύ την εμφάνιση τους . Ναι μπορείς να πεις είναι μόδα η γυμναστική σήμερα ,αλλά τουλάχιστον είναι μια μόδα που βοηθά την υγεία μας. Υπάρχει φυσικά και μια μερίδα που θυσιάζει την υγεία αυτή για το φαίνεσθε και θέτει σε κίνδυνο τον οργανισμό τους με την χρήση παράνομων απαγορευμένων ουσιών»
 Εμείς προτείνουμε πριν αποφασίσετε το είδος ή τον χώρο γυμναστικής που προτιμάτε, μελετήστε το αλλά κυρίως πάρτε το απόφαση… φορώντας σήμερα κιόλας τα αθλητικά και τις φόρμες σας.
 Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει το νους υγιής εν σώματι υγιή και να πιστέψουμε στην σημαντικότητα της γυμναστικής !

 * ATHLETES PERFORMANCE NICOSIA
Αρσινόης 12 A
Στρόβολος, Λευκωσία,
www.athletes-performance.com
athletesperformance@outlook.com

τηλέφωνο, 22 261717


 
 
 

 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας