Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ποιός έιπε οτι απαγορεύεται η άσκηση στις εγκυμονούσες.

Ποιός έιπε οτι απαγορεύεται η άσκηση στις εγκυμονούσες.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα ευεργετική: Οι έγκυες που ασκούνται έχουν λιγότερους πόνους στη μέση, περισσότερη ενέργεια, αισθάνονται καλύτερα με το σώμα τους ενώ μετά τον τοκετό το σώμα τους επανέρχεται πιο γρήγορα στο κανονικό. Οι πιο κάτω εύκολες ασκήσεις τις οποίες μπορείτε να κάνετε στο σπίτι θα σας κρατήσουν σε φόρμα. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε να μην εξαντλείστε. Όσο η εγκυμοσύνη προχωράει θα πρέπει να κατεβάσετε τους ρυθμούς στους οποίους είχατε συνηθίσει. 
 
 Γιόγκα
Σταθείτε με τα γόνατα και τις παλάμες στο έδαφος, την κοιλιά σφιγμένη και την πλάτη ίσια. Εισπνέοντας, αφήνετε τους κοιλιακούς ελεύθερους με τη σπονδυλική σας στήλη να κάνει καμπύλη και την κοιλιά να πλησιάζει το πάτωμα ενώ το κεφάλι σας κοιτάζει ψηλά. Εκπνέοντας, κυρτώνετε την πλάτη, σφίγγετε τους κοιλιακούς και χαλαρώνετε τον αυχένα, αφήνοντας το πηγούνι να πέσει προς το στήθος.
 
Βαράκια
Ελαφριά βαράκια είναι ιδανικά για τις εξασκήσεις των δικεφάλων για να μπορείτε μετά από τον τοκετό να σηκώνετε το μωρό χωρίς να κουράζεστε.
 
Aerobic
Οι αερόβιες ασκήσεις με μέτρο βέβαια, μπορούν να γίνουν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί να κρατάτε την ένταση χαμηλά. Αποφύγετε ασκήσεις που μπορούν να σας κάνουν να χάσετε την ισορροπία σας ή να οδηγήσουν σε τραυματισμό.
 
Pilates 
Το Pilates αποτελεί μια πολύ καλή άσκηση για τις εγκυμονούσες, καθώς ενισχύει τον πυρήνα, κάτι που θα σας βοηθήσει κατά τον τοκετό. Βοηθά επίσης στην εκμάθηση των αναπνοών και στη γνωριμία με το (νέο) σώμα σας. Μια από τις σημαντικότερες μυϊκές ομάδες που γυμνάζει το pilates είναι το περίνεο. Αποφύγετε τις ασκήσεις που απαιτούν να ξαπλώσετε σε ύπτια θέση.
 
Ποδήλατο
Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο όσο η κοιλιά δεν έχει μεγαλώσει τόσο, ώστε να σας εμποδίζει στο πετάλι ή να αλλάζει την ισορροπία του σώματος. Προτιμήστε το στατικό ποδήλατο, ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα τραυματισμού από πτώση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας