Πέμπτη 18 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Γυναίκες και αυτοάμυνα

Γυναίκες και αυτοάμυνα

  Και αν η γυναίκα από μόνη της μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό «όπλο» ενάντια σε κάθε δυσκολία, φανταστείτε πως θα είναι εάν συνδυάσει μαζί με  την γυναικεία δυναμική φύση της και την αυτοάμυνα.
 
Ο εκπαιδευτής ajarn Γιώργος Κωνσταντίνου, αναλύει τα πλεονεκτήματα της αυτοάμυνας για τις γυναίκες,

 «Αυτό που λέμε σε κάποιο που ξεκινά είναι πως με την προπόνηση πολεμικών τεχνών θα αναπτυχθούν δεξιότητες που δεν θα καταλαβετε ποτέ πού τις είχατε κρυμμένες και θα κρατήσουν επιπρόσθετα μακριά τους παρείσακτους .
Οι πολεμικές τέχνες είναι ένας μεγάλος κλάδος εκμάθησης που μπορεί να εκπαιδεύσει οποιανδήποτε γυναικά ανεξάρτητου ηλικίας και σωματότυπου να προστατευτεί από επικίνδυνους βιαστές και κλέφτες.
Αυτό που πάντα τονίζουμε είναι πως οι πολεμικές τέχνες δεν είναι η βία και η επίθεση. Και αυτή την φιλοσοφία πρέπει να την κατανοήσει ο κόσμος»
 
Σίγουρα τα χρόνια που διανύουμε είναι χρόνια χωρίς ίχνος εμπιστοσύνης ειδικά σε μέρη άγνωστα ωστόσο θεωρείται αρκετά σημαντικό και το γεγονός ότι η θέση της γυναίκας έχει αλλάξει.
 
Οι γυναίκες πλέον είναι δυναμικές, ανεξάρτητες και κινούνται οποιαδήποτε στιγμή και χρόνο σε άγνωστα μέρη.
 
Στο δρόμο συναντούμε γυναίκες που καλούντε να ανταπεξέλθουν σε αντρικά επαγγέλματα αλλά και γυναίκες που ζουν και κινούντε σε ερημικούς χώρους ή δρόμους .
 
Φαίνεται ότι η αυτοάμυνα είναι ένα ισχυρό «όπλο» για κάθε γυναίκα.
 
collage ginekes autoamina
 
Ωστόσο ο προπονητής υποστηρίζει ότι η αυτοάμυνα είναι για όλες τις γυναίκες εργαζόμενες και μη, εξηγώντας, ότι,"χαρίζει στην σύγχρονη γυναίκα αυτοπεποίθηση."
 
Για εμάς τους εκπαιδευτές είναι σημαντικό να δείξουμε πως να υπερασπιστείτε  τον εαυτό σας, κερδίζοντας τη γνώση της αυτοάμυνας  μέσω των πολεμικών τεχνών από την μια αλλά κάνοντας την κάθε γυναίκα να νοιώσει ξεχωριστή και δυνατή.
 
Ετσι θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και γρήγορη αντίδραση στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, θα αναπτύξει επίσης αυτοέλεγχο  σας και να κρατήσει σε εγρήγορση την κάθε εκπαιδευόμενη.

 Τα τελευταία χρόνια συναντούμε γυναίκες οι οποίες προσπερνούν τις αίθουσες αερόβιας και προγραμμάτων όπως και τα άλλα είδη γυμναστικής και επιλέγουν τις πολεμικές τέχνες για ενδυνάμωση.

«Ακόμα και σήμερα  οι γυναίκες εξακολουθούν να αναφέρονται ως το "ασθενές φύλο". σίγουρα δεν είναι η αλήθεια, όταν μιλάμε για  ικανότητες ευλυγισίας και συγχρονισμού.
Οι πολεμικές τέχνες είναι ένας φανταστικός τρόπος για τις γυναίκες να κτίσουν ένα ωραίο και δυνατό σώμα και πιστεύω ότι είναι  μύθος το ότι οι άντρες έχουν πιο πολλή δύναμη στους μύες από τις γυναίκες.
Το βλέπω καθημερινά ότι αρκετές γυναίκες είναι σε άριστη σωματική φόρμα. Με το να συμμετάσχουν οι γυναίκες σε ένα πρόγραμμα πολεμικών τεχνών μπορούν να καλλιεργήσουν και να διατηρήσουν την σωματική τους δύναμη σε υψηλά επίπεδα
Οι ασκήσεις φυσικής αντοχής και οι ασκήσεις του κορμού του σώματος με τον σωστό τρόπο θα σας δυναμώσουν μύες που δεν χρησιμοποιείτε  στην καθημερινότητα και το πιο σημαντικό  χωρίς τραυματισμούς»

Εκτός αυτών όσοι λατρεύουν και ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες θα συμφωνήσουν στο ότι οι  προπονήσεις   στις πολεμικές τέχνες είναι ο μονός  τρόπος εκγύμνασης όλου του σώματος, αφού δεν περιορίζεται σε μεμονωμένες μυϊκές ομάδες.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ,υποστηρίζει από την πλευρά του πως «Είναι ο μονός τρόπος που θα καις θερμίδε και θα βελτιώνεται την ίδια ώρα ηελαστικότητα των μυών  και η  ορθοστασία του σώματος.
Έρευνες από πανεπιστήμιο του Μισσισιπι έδειξαν ότι όσοι συμμετείχαν σε προπονήσεις όλου του σώματος όπως τις πολεμικές τέχνες έκαψαν περισσότερες θερμίδες από άλλες προπονήσεις , συγκεκριμένα έκαψαν μεταξύ 350 με 450  θερμίδες ανά προπόνηση».

 Τέλος ,υπάρχει ακόμα ένας λόγος να ξεκινήσει μια γυναίκα τις πολεμικές τέχνες αφού σύμφωνα με τον εκπαιδευτή Γιώργο Κωνσταντίνου μπορεί να ανακουφίσει από το άγχος και την ένταση της καθημερινότητας.
 
«Η επιθετικότητα και ο θυμός δημιουργούνται στις μέρες πολύ εύκολα λόγω του φόρτου εργασίας και των κακών συνθηκών  στην εργασία μας και ρουτίνα μας Όταν οι γυναίκες συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα πολεμικών τεχνών να ξέρετε ότι σίγουρα θα αγχώνονται μακροπρόθεσμα λιγότερο από άλλες."
 
Και αυτό γιατι, πειθαρχούν τα αρνητικά συναισθήματά τους και εκτονώνουν όλες τις κακές εκρήξεις που μπορεί να βιώσουν μέσα στην προπόνηση είτε με σάκκους του μπόξ είτε με προπόνηση πάλης και άλλα είδη ανάλογα με το είδος της τέχνης που εκπαιδεύονται.
 
* Ευχαριστίες στον Γιώργο Κωνσταντίνου
GLOBAL Vale Tudo Combat Sports Academy
 Tel: +357 99 237 642


 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας