Τρίτη 14 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

O MR CYPRUS 2016 BODYBUILDER ανοίγει τα χαρτιά του

O MR CYPRUS 2016 BODYBUILDER ανοίγει τα χαρτιά του

Είναι ήρεμος και πειθαρχημένος. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ξέρει τί θέλει από την ζωή του, αγαπά αυτό που κάνει και έχει ένα πάθος που το μετατρέπει σε ενέργεια.
 
Ο Μορφάκης Αγριδιώτης από την Αλάμπρα , γεννήθηκε  το 1993 . Σπούδασε, φυσικοθεραπεία και personal training και αυτή την στιγμή είναι ο πρώτος νεαρός πρωταθλητής σε τρείς κατηγορίες,Kατηγορίας  junior ,up to 90 κιλών και την OVERALL κατηγορία στους Παγκύπριους Αγώνες Σωματικής Διάπλασης της IFFBB CYPRUS ( Παγκύπρια Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης).
 
 
 
Το HealthNews μίλησε με τον νεαρό πρωταθλητή,

, • Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το άθλημα και ποιο ήταν το έναυσμα ;
 Αρχικά ήμουν αθλητής πολεμικών τεχνών και συγκεκριμένα του ταεκβοντο. Φτάναμε στο τέλος της σεζόν και ήταν μόλις πήρα το πρώτο μου νταν έτσι η σχολή θα έκλεινε λόγο διακοπών. Ο μεγαλύτερος αδερφός μου ο οποίος έκανε προπόνηση με βάρη, με παρότρυνε να γραφτώ στο γυμναστήριο μόνο για εκείνο τον μήνα για να μην χάσω την φόρμα μου. Ήμουνα μόλις 16. Με το που ξεκίνησα να γυμνάζομαι μέσα σε 3 εβδομάδες είδα απίστευτη διαφορά στο σώμα μου που δεν πίστευε κανείς ,έτσι μετά από σκέψη ,αποφάσισα ότι θα ασχοληθώ με το άθλημα της σωματοδόμησης ή σωματικής διάπλασης όπως είναι γνωστό. Βρήκα πραγματικά αυτό που μου αρέσει.

• Τι χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα;
Κάποιος για να ξεκινήσει χρειάζεται πάνω από όλα να είναι έτοιμος να θυσιάσει αρκετά πράγματα και συγκεκριμένα να αλλάξει τον τρόπο ζωής του. Θα έλεγα ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να ξεκινήσει αλλά θα πρέπει να είναι άτομο με πειθαρχεία κυρίως γιατί είναι πολύ σκληρό άθλημα και αρκετά απαιτητικό

 • Πότε ήταν η πρώτη διάκρισή σου και πως ένοιωθες ;
Η πρώτη μου διάκριση ήταν το Σεπτέμβριο του 2015 όταν κέρδισα και τις 2 κατηγορίες junior under 23. Ένιωσα πραγματικά τόση χαρά γιατί όλες οι θυσίες μου δεν πήγαν χαμένες γιατί έτσι είναι, όταν δουλέψεις σκληρά και τα δώσεις όλα, για τον στόχο σου, σίγουρα ανταμείβεσαι.

 • Τι άλλες διακρίσεις έχεις και κύπελλα ;
 Φέτος, κατάκτησα την πρώτη θέση στην κατηγορία junior under 23 και κέρδισα την πρώτη θέση στο up to 90 kg με αποκορύφωμα το overall με τον τίτλο mr Cyprus 2016. Τρείς τίτλους πραγματικά για μένα είναι πολύ συγκινητικό. Η φετινή μου διάκριση και το φετινό μου κύπελλο ήταν πολύ σημαντικό, αφού πρώτη φορά κάποιος από την κατηγορία τζούνιορ κατακτά την πρωτιά στο overall Mr Cyprus.
 

• Πώς νοιώθεις όταν είσαι στην σκηνή ;
Την στιγμή που βγαίνω στην σκηνή δεν ακούω τίποτα και η ένταση το ποζάρισμα ο φωτισμός με παρασέρνουν! Δεν υπάρχει καλύτερο αίσθημα είμαι πλέον στο δικό μου κόσμο

• Πόσο διαρκεί μια προετοιμασία και τι περιλαμβάνει ;
Μια προετοιμασία διαρκεί 6 μήνες συνήθως με τους τρείς, στο τέλος να είναι και οι πιο δύσκολοι αλλά για μένα δεν το βλέπω ως μια δυσκολία γιατί είναι πραγματικά αυτό που θέλω και αγαπώ. Περιλαμβάνει όπως πάντα, διατροφή όπου με την πάροδο του χρόνου διαμορφώνεται τα κατάλληλα συμπληρώματα και προπονήσεις.

• Ποιος είναι ο προπονητής σου και τι σε συμβουλεύει τις φορές που εσύ μπορεί να λυγίσεις ή να κουραστείς ;
Ο προπονητής μου είναι ο Γιώργος Σωφρονίου .Δεν είναι απλά ο προπονητής μου είναι και φίλος μου και στέκεται δίπλα μου σε κάθε μου πρόβλημα και ξέρει τον τρόπο να κάνει τους αθλητές του να αναπτερώσει το ηθικό τους και την αυτοπεποίθηση τους. Όταν είμαι έτοιμος να λυγίσω, απλά μου λέει « μην σκέπτεσαι τίποτα είσαι πρώτος και μια μέρα θα πας πολύ ψηλά εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σου και θα κάνω τα πάντα για να φτάσεις εκεί που θέλεις» λόγια κινήτρου και θάρρους.

• Πόσο δυσκολεύει η προσωπική και οικογενειακή ζωή στην περίοδο προετοιμασίας ;
Τα δύσκολα μπορώ να πω τα περνούν μαζί μου η οικογένεια μου ,η κοπέλα και φίλοι μου.. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας δεν μπορείς να πας σε ένα καφεστιατόριο, δεν μπορείς να πας κάπου για φαγητό .Το bodybuilding είναι μια 24ωρη δουλειά πρέπει να ξυπνήσεις από τις 5 για αερόβιο πρέπει να μαγειρέψεις εσύ καμιά φορά και να είναι τα γεύματα σου έτοιμα. Προσωπικά ετοιμάζω τα γεύματα μου πάντα μόνος από τα 16 μου χρόνια γιατί μου αρέσει. Επίσης αν χρειαστεί ,μπορεί να πρέπει να προπονηθείς 2 φορές την μέρα και να κοιμηθείς γρήγορα. Οπότε επηρεάζει την προσωπική μου ζωή και κυρίως τους γύρω μου. Δεν υπάρχουν ξενύχτια, ποτά, ούτε έτοιμα φαγητά. Πρέπει να είσαι συνεχώς σε δράση αν θέλεις να πετύχεις.

• Πότε θα συμμετέχεις ξανά ;
 Για το 2017 δεν θα έχω κάποιο αγώνα αφού θα προετοιμαστώ καλύτερα για τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Arnold classic Europe. Στόχος μου είναι να καταφέρω να εξασφαλίσω μια προ καρτ όπου θα έχω αρκετά οφέλη και θα μπορώ να διαγωνίζομαι σε διοργανώσεις με χρηματικά έπαθλα. Μακάρι μια μέρα να καταφέρω το όνειρο μου και να γίνω ο καλύτερος κάνοντας περήφανη την Κύπρο.

 • Πως βλέπεις την εξέλιξη του αθλήματος στην Κύπρο ;
 
Το άθλημα στην Κύπρο είναι σε πολύ καλό επίπεδο και κάθε χρόνο εξελίσσεται βλέποντας αθλητές μας να έχουν πάρει διακρίσεις στο εξωτερικό και να γίνονται ανταγωνιστικοί.
To  HealthNews, εύχεται στον νεαρό πρωταθλητή μας καλή σταδιοδρομία.
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας