Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πάνε και τα μικρόβια γυμναστήριο

Πάνε και τα μικρόβια γυμναστήριο

 Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος έχει στραφεί στην σωστή διατροφή και την γυμναστική με απότέλεσμα τα γυμναστήρια να φιλοξενούν καθημερινά αυξημένο αριθμό ατόμων.
 
Δεν είναι μόνο εμείς που πάμε γυμναστήριο αλλά και κάποιοι άλλοι «φίλοι» μας που απειλούν την υγεία μας καθημερινά… τα μικρόβια.

Ένας χώρος όπως το γυμνατσήριο σίγουρα δεν είναι και δωμάτιο αποστείρωσης και αυτό γιατί μπορεί να μετατραπεί σε εστία μικροβίων.  Αλήθεια πόσοι από εμάς έχουμε σκεφτεί πως όσο και αν αποφεύγουμε τα μικρόβια στο γυμναστήριο τα συναντούμε και μπορεί να μας απειλήσουν αν δεν πάρουμε τις ανάλογς προφυλάξεις.

•    ΠΕΤΣΕΤΕΣ Είναι οι πετσέτες μας  που δεν πρέπει μεν να λείπουν από την τσάντα μας και που πρέπει να αλλάζουμε κάθε μέρα. Τις πετσέτες μας συνήθως τις αφήνουμε ή τις ακουμπάμε είτε σε κάποιο όργανο είτε σε κάποιο πάγκο γυμναστικής. Βασικό πριν την χρήση οποιουδήποτε οργάνου γυμναστικής (ποδήλατο, διάδρομος, ελλειπτικό κλπ.) να έχουμε καθαρίσει της λαβές του με ένα υγρό μαντηλάκι καθώς και να βάλουμε μια πετσέτα πάνω ώστε τα χέρια μας να ακουμπούν κατά το δυνατό πάνω στην πετσέτα μας.

•    ΤΣΑΝΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Μπαίνει στο  ντουλάπι των αποδητηρίων μεν αλλά σκεφτείτε πόσες άλλες τσάντες έχουν μπει εκεί. Για αυτό το λόγο την τσάντα μας φροντίζουμε να την κρατάμε καθαρή και δεν την πετάμε σε οποιοδήποτε ντουλάπι. Με ένα υγρό μαντηλάκι φροντίζουμε να σκουπίσουμε το ντουλάπι και μετά να την τοποθετήσουμε μέσα.

•    ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΡΗ Βασικό πριν την χρήση οποιουδήποτε οργάνου γυμναστικής (ποδήλατο, διάδρομος, ελλειπτικό κλπ.) να έχουμε καθαρίσει της λαβές του με ένα υγρό μαντηλάκι

•    ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ Εκεί ίσως συνατήσει κανείς τα περισσότερα μικρόβια εάν τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής.  Καλό είναι μέσα στην ντουζιέρα να φοράμε παντόφλες για να μην κολλήσουμε μύκητες και φυσικά να προσέχουμε να μην αφήνουμε παντού νερά.

Έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν δείξει ότι κάποια μικρόβια αγαπούν ιδιαιτέρως το γυμναστήριο. Ένα από αυτά είναι ο νοροϊός, που είναι υπεύθυνος για την πρόκληση γαστρεντερίτιδας, φαίνεται ότι μπορεί να μείνει έως και ένα μήνα στην επιφάνεια των οργάνων. Επίσης, κάποιοι μύκητες φαίνεται ότι έχουν αδυναμία στους χώρους του γυμναστηρίου και ειδικά στα αποδυτήρια ενώ ευδοκιμούν και ανθεκτικά μικρόβια που ευθύνονται για την εμφάνιση δερματικών φλεγμονών αλλά και ο σταφυλόκοκκος, το E.coli και άλλα .

* Συνεργασία από την Μαρία Άσπρου, γυμνάστρια και αθλήτρια στο Bodyfitness με διακρίσεις σε Κύπρο και το εξωτερικό, τηλέφωνο 99545278 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας