Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

  Ένας ποδηλάτης εξηγεί…

  Ένας ποδηλάτης εξηγεί…

Ο Μάριος Παντελή είναι χρόνια ποδηλάτης καθημερινά προπονείται και αγαπά την  ποδηλασία όσο τον εαυτό του θα λέγαμε.
Τα τελευταία χρόνια κάνει ορεινές και πεδινές διαδρομές.

Η ποδηλασία  θεωρείται μια σωματική δραστηριότητα με μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις. Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να κάνει ποδηλασία ερασιτεχνικά ή και επαγγλεματικά όμως όπως κάθε άθλημα έτσι και η ποδηλασία έχει τις απαιτήσεις και τους κανόνες του για να μπορεί κάποιος να απολαύσει τα πλεονεκτήματα και οφέλη της
 
 

Το HealthNews ρώτησε τον Μάριο Παντελή ,

Αν υπάρχουν καπιοιες οδηγίες για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει ποδηλασία ( δλδ τι πρέπει να προσέχει τι να φορά και τι να έχει υπόψιν) ή όποιος θέλει μπορεί να το κάνει

Ένα άτομο  που θελει να ξεκινησει ποδηλασια πρέπει καταρχήν να επιλεξέι το σωστό ποδήλατο από επαγγελματίες πωλητές ποδηλάτων ,όπως επίσης να γίνουν και οι σωστές μετρήσεις. Επίσης για θέματα ασφαλείας πρέπει οπωσδήποτε να ξέρουμε ότι το κράνος ασφαλείας είναι το κυριότερο εργαλείο αν θες καθώς και τα γάντια. Επιπλέον ο κάθε ποδηλάτης φέρει μαζί του  τον κατάλληλο φωτισμό  και τα διακριτικά στο ποδήλατο του.
Υπάρχουν κανόνες της εξωτερικής ποδηλασίας? ( δλδ ποτέ να μην ποδηλατάς μόνος..κτλ)

Όσον αφορά τους κανόνες εξωτερικής ποδηλασίας πρέπει σαφώς να τηρήται  ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας και οι ποδηλάτε να κινούμαστε πάντοτε ο ένας πίσω από τον άλλο ,έτσι ώστε να μην δημιουργούμε με την σειρά μας  κυκλοφοριακό πρόβλημα στους άλλους οδηγούς και να κρατάμε απόσταση ασφαλείας ο ένας με τον άλλο.

Τα πλεονεκτήματα της ποδηλασίας

Τα πλεονεκτήματα της ποδηλασίας είναι πάρα πολλά όπως η  εξάσκηση και άσκηση στην φύση γιατί έχουμε την ευκαιρία να υαυμάζυομε την Κύπρο μας ποδηλατώντας. Την εκγύμναση του σώματος μας φυσικά αφού πρόκειται για μια πολύ δυνατή εξάσκηση του σώματος. Την ηρεμία της ψυχής και του νου που μόνο οσοι ποδηλατούν μπορούν να καταλάβουν για ποιο ακριβώς συναίσθημα μιλάω.

Πώς συμπεριφέρεται ένας ποδηλάτης όταν ποδηλατά σε κύριο δρόμο

Παρόλο που στην Κύπρο ακόμα δεν υπάρχει εξέλιξη στους δρόμους έτσι ώστε να μπορεί και ένας ποδηλάτης να οδηγεί με ασφάλεια ( έγιναν κάποια πρώτα βήματα σε κάποιους δρόμου) οι ποδηλάτες οφείλουν όπως κάθε οδηγός να συμμορφώνονται στους κώδικες οδικής κυκλοφορίας και να συμπεριφέρονται με σεβασμό σε κάθε οδηγό

Πως βλεπεις την ποδηλασια στην Κυπρο

Στην Κύπρο το άθλημα της ποδηλασίας έχει ανοδική πορεία και ενδιαφέρον απο τους Κύπριους και άντρες και γυναίκες και χαίρομαι που στρέφονται οι συμπατριώτες μας προς αυτή την κατεύθυνση καθ' οτι η Κύπρος προσφέρεται λόγω καιρικών συνθηκών και της ηλικοφάνειας για το άθλημα αυτό. Μπορούμε να δούμε περισσότερους ποδηλατόδομους είμαι σίγουρος και στις πόλεις και γενικά στο νησί και νοιώθω αισιόδοξος ότι αυτό το άθλημα θα εκτιμηθεί ακόμα περισσότερο από ένα απλό χόμπυ.

Το ποδήλατο είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση μετά τον τροχό. Μαζί με αυτό μπορείς να γυμνάζεσαι να διασκεδάζεις ή ακόμακαι να αυτοεξυπηρετήσαι με τις καθημερινές δουλειές σου. Σύμφωμα με τον Μάριο Παντελή ο χρόνος προπόνησης για κάποιο που ασχολείται για τα οφέλη της ποδηλασίας είναι περίπου 3 με 4 φορέ την βδομάδα για να διατηρεί την φυσική του κατάσταση.
Όπως σε κάθε άθλημα χρειάζεται ζέσταμα και αποθεραπεία ενώ οι ειδικοί λένε πως μισή ώρα ποδήλατο την ημέρα μπορεί να προλάβει την πιθανότητα εμφράγματος, καρδιακών και άλλων νοσημάτων.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας