Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ο προπονητής Crossfit Άγγελος Μαρινάκης στο HealthNews

Ο προπονητής Crossfit Άγγελος Μαρινάκης στο HealthNews

 To HealthNews συνάντησε ένα νέο και ταλατούχο άνθρωπο στο χώρο της γυμναστικής ,ο οποίος διαπρέπει ως προπονητής στο crossfit.

Ο Άγγελος Μαρινάκης από την Θεσσαλονίκη, με σπουδές σε αθλητικό γυμνάσιο και λύκειο και μετέπειτα Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ΤΕΦΑΑ ,είχε πάντα ταλέντο στην γυμναστική ,για αυτό και ξεκίνησε την καρίερα του αρχικά ως ποδοσφαιριστής και συνέχισε για 15 χρόνια.

Το 2012 ,ο Άγγελος αποφάσισε να δώσει ένα χρώμα διαφορετικό στην καθημερινή εκγύμνασή του ξεκινώντας την ενασχόλισή του με το crossfit και σήμερα είναι σε θέση να προπονέι καθημερινά δεκάδες άτομα που αγαπούν το άθλημα αυτό.

Στην Κύπρο, τα τελευταία 5 χρόνια, ο Άγγελος καθημερινά,  εκτός από συμμετοχές σε αντίστοιχους αγώνες καθώς και εκπροσώπιση της Εθνικής Κύπρου στην άρση βαρών, ασχολείται με personal crossfit σε απλό κόσμο καθώς και αθλητές.

Το CrossFit είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης κ βελτίωσης της φυσικής κατάστασης που στηρίζεται στην συνεχή εναλλαγή, λειτουργικών ασκήσεών (όπως το τρέξιμο, άλματα, έλξεις, ημικαθίσματα, ωθήσεις, κινήσεις ζετέ κ αρασέ…) που εκτελούνται σε υψηλή ένταση.

Μπορούν όλοι να ασχοληθούν με αυτό ;

Φυσικά μπορούν όλοι να ασχοληθούν με το crossfit.

Τι χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό κάποια ιδιαίτερα προσόντα

Δεν χρειάζονται κάποια  ιδιαίτερα προσόντα. Σε κάθε crossfit box υπάρχουν προπονητές που ανάλογα με την αξιολόγηση που γίνεται στον ασκούμενο τον εντάσσουν στο ανάλογο τμήμα. (αρχάριοι ή προχωρημένοι)
 

Πόσους αθλητές προπονείς και τι είναι αυτό που τους λες είτε για να τους παροτρύνεις είτε για να τους ενθαρρύνεις ;

Δεν προπονώ μόνο αθλητές αλλά και απλό κόσμο που θέλει απλά να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Ένα βασικό στοιχείο για να φτάσεις στο στόχο που θέτεις είναι να ακούς τις οδηγίες του προπονητή για να μπορέσει να υπάρξει μια σταδιακή βελτίωση.

Έχουμε καλούς αθλητές στην Κύπρο;

Αν και Στη Κύπρο το crossfit έχει έρθει τα τρία τελευταία χρόνια υπάρχει μια μερίδα αθλητών που είναι σε αρκετά καλό επίπεδο αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
 

Ποιες διοργανώσεις γίνονται για αυτό το άθλημα

Κάθε χρόνο όλοι οι αθλητές στον κοσμο προετοιμάζονται για την 1η  διοργάνωση στο χώρο του crossfit τα οποία λέγονται OPEN (5 βδομάδες -5 προγράμματα-1 πρόγραμμα κάθε βδομάδα που μπορεί να το εκτελέσει οποιοσδήποτε crossfitter στον κόσμο) και πραγματοποιούνται από 23 Φεβρουαριού – 27 Μαρτίου.

Οι καλύτεροι αθλητές από αυτή την διοργάνωση περνάνε στην επόμενη φάση που λέγεται REGIONALS  που διεξάγονται 19 μαίου-4 Iουνίου.

Στο τέλος αυτής της διοργάνωσης ξεχωρίζουν οι καλύτεροι αθλητές από όλο τον κόσμο και μετά περνάνε στην τελική φάση που είναι τα GAMES τον Αύγουστο 1-6 ( τα games είναι η τελευταία φάση που μετά από 6 μέρες θα ανακηρυχθεί ο fittest on earth)

Ποιο το μέλλον κάποιου που κάνει κρόσφιτ έτσι όπως το βλέπεις μέσα από την δική σου οπτική

 Κάποιος που κάνει crossfit, αθλητής και μη , μπορεί να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση σε πολλούς  τομείς όπως δύναμη, καρδιοαναπνευστική αντοχή, ευελιξία και ευκινησία.
 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για τον μέσο άνθρωπο να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε δυσκολία που αντιμετωπίζει καθημερινά όπως να κουβαλήσει τα ψώνια του σουπερμάρκετ, μια γυναίκα να σηκώσει ένα βαρύ αντικείμενο  χωρίς αυτό να φαίνεται αδύνατο.

Ασχολούνται και γυναίκες? Και αν ναι κάνουν διαφιορετική προπόνηση ;

Εννοείται ασχολούνται  γυναίκες κάθε ηλικίας. Όσον αφορά την προπόνηση εκεί παίρνει θέση ο προπονητής όπου ανάλογα προσαρμόζει το πρόγραμμα για τις ανάγκες της κάθε γυναίκας.
 

Πόσο δύσκολη είναι η ζωή κάποιου που κάνει κρόσφιτ

Για έναν αθλητή του crossfit που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό, δεν θα έλεγα ότι είναι δύσκολη η ζωή αλλά ότι χρειάζεται πειθαρχεία, σωστή προπόνηση, σωστή διατροφή και σωστή ξεκούραση.
 
Όσον αφορά τον απλό κόσμο που ασχολείται με το crossfit υπάρχει μια δυσκολία τον πρώτο καιρό μέχρι να προσαρμοστεί και να μπορεί να εκτελέσει ασκήσεις με σωστή τεχνική, χωρίς όμως αυτό να τον εξαντλεί παραπάνω.
 
Κατά τα άλλα το crossfit μπαίνει μέσα στη ζωή του απλού ανθρώπου με αποτέλεσμα να είναι πιο υγιής, πιο δυνατός και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές δυσκολίες όπως αναφέραμε πιο πάνω.

Ένα σχόλιο για το γεγονός ότι έχει γεμίσει παντού η Κύπρος με πρόχειρα στούντιο για κρόσφιτ

Μπορεί να υπάρχουν αρκετά “πρόχειρα στούντιο crossfit” αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν και crossfit.
Το σημαντικότερο είναι, για οποιαδήποτε μέθοδο γυμναστικής χρησιμοποιεί κάποιος, να υπάρχουν σωστοί γυμναστές - προπονητές έτσι ώστε να μη τραυματίζεται ο κόσμος.
 
* Άγγελος Μαρινάκης, προπονητής Crossfit 97896102

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας