Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Bodybuilding ταμπού ή τρόπος ζωής ; ( video )

Bodybuilding ταμπού ή τρόπος ζωής ; ( video )

Αναφερόμενοι στην εκφραση σωματική διάπλαση το μυαλό των περισσοτέρων σχηματίζει εικόνες συνήθως αντρων με μύες, τέραστια μπράτσα και πόδια με άγριο πρόσωπο. Η σωματική διάπλαση ωστόσο δεν έχει να κάνει τόσο με την αγριάδα παρά με το χτίσιμο του σώματος και τα βάρη.

Στην πραγματικότητα τα βάρη υπόκεινται στην σεβαστή κατηγορία του κλασσικού αθλητισμού αφού αποτελούν την βάση για πολλά άλλα αθλήματα.
 Η εκγύμναση με αντιστάσεις είναι ο θεμέλιος λίθος της φυσικής κατάστασης των αθλητών διαφόρων αγωνισμάτων του στίβου, αθλοπαιδιών (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ) ακόμα και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
 
Το πρώτο πράγμα που είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με το Bodybuilding  ( σωματική διάπλαση) είναι να ξέρει τι σημαίνει Bodybuilding και γιατί θέλει να ασχοληθεί με αυτό. Να έχει δηλαδή γνώση και αυτογνωσία.
 
Τι είναι το Bodybuilding?

Αναλύοντας την λέξη ετυμολογικά,σημαίνει "σωματοδόμηση",χτίζεις το σώμα σου προσπαθώντας να επιφέρεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αρμονική ανάπτυξη μυϊκής μάζας έχοντας πάντα σαν γνώμονα την άριστη φυσική κατάσταση με όλες τις παραμέτρους που την απαρτίζουν (δύναμη,αντοχή,ευλυγισία κλπ).

Πολλοί στην βιασύνη τους να δουν αποτελέσματα, ξεχνούν ότι το ΒΒ είναι άθλημα κι απαιτεί κι αυτό πρώτα από όλα να φτιάξεις φυσική κατάσταση για να ανταποκριθείς στις περαιτέρω καταπονήσεις, ακολουθούν λάθος τακτικές οι οποίες στην συνέχεια οδηγούν σε αρνητική ανταπόκριση του σώματος (τραυματισμοί,στασιμότητα,αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά,υπερκοπώσεις) και καταλήγουν τελικά να παρατούν τις προσπάθειες.
 
Το ΒΒ είναι ένα άθλημα που απαιτούνται τεράστια αποθέματα υπομονής, επιμονή, αυτοσυγκέντρωση και ισχυρή θέληση .
 
Για να φτιάξεις ατσαλένιους μύες πρέπει να έχεις πρώτα καταλάβει τι ακριβώς θέλεις από τον εαυτό σου,αν αυτό που θες είναι εφικτό και να το παλέψεις με συνέπεια και σοβαρότητα.

Από την εποχή του Ομήρου οι αρχαίοι Έλληνες ασχολούνταν με την σωματοδόμηση , στην αρχαία Ολυμπία το ίδιο, επί Μεγαλου Αλεξάνδρου, οι Σπαρτιάτες και άλλοι ,ήταν από τους  πιο γυμνασμένους και πειθαρχημένους στρατιώτες.

Παρακάτω ο διατροφολόγος αθλητών, με πολλές διακρίσεις στην σωματική διάπλαση και διευθυντής του UFIT Άρης Χατζηπαναγή εξηγεί σε ποιους απευθύμεται το ΒΒ και πώς μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με αυτό.
 

 

Τον τελευταίο καιρό, πολύ μελάνι έχει χυθεί για τη «μαγική φόρμουλα» που θα μας απαλλάξει από τα περιττά κιλά «ως εκ θαύματος».


Βιβλία με «επαναστατικές» δίαιτες βγαίνουν συνεχώς στην αγορά, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις στις λίστες των best sellers.


Περιοδικά παρουσιάζουν διατροφικά προγράμματα που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα και… η βιομηχανία του αδυνατίσματος καλά κρατεί.  


Τι ισχύει τελικά και τι όχι απαντά ο Άρης Χατζηπαναγή,

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας