Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ποιά η σύνδεση της διατροφής με την άσκηση;(video)

Ποιά η σύνδεση της διατροφής με την άσκηση;(video)
Fitness woman lifting dumbbells. Young couple athletes men and a

Ιδρώνεις στο γυμναστήριο και μόλις πας σπίτι τρώς το ψυγείο ολόκληρο ή μήπως ακολουθείς μια αυστηρή διατροφή και δίαιατα χωρίς να κάνεις κανένα είδος άσκησης;


Οι ειδικοί φαίνεται να μας συμβουλεύουν να προσπαθούμε να κάνουμε ένα καλό συνδιασμό των δύο δηλαδή άσκησης και γυμναστικής, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για το σώμα μας.


Όσοι γυμνάζονται, και ειδικά αυτοί που προτιμούν την υψηλής έντασης σωματική δραστηριότητα, έχουν διαφορετικές ενεργειακές ανάγκες σε σύγκριση και με αυτούς που κάνουν μέτρια άσκηση, αλλά και με όσους δεν γυμνάζονται καθόλου.


Όπως σημειώνουν οι ειδικοί,  εκτός από ποικιλία τροφών χαμηλών σε λιπαρά και πλούσιων σε πρωτεΐνη, φρούτα και λαχανικά, είναι καλό να λαμβάνετε επίσης επαρκείς ποσότητες υδατανθράκων, ώστε να παρέχεται ενέργεια στους μύες σας και να αναπληρώνονται τα ενεργειακά αποθέματα υδατανθράκων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης. 


Εάν δεν λάβετε υπόψη την παράμετρο αυτή, θα είναι σαν να προσπαθείτε να οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο, ενώ το ντεπόζιτο της βενζίνης κοντεύει να αδειάσει. Θα αντέξετε για λίγο, αλλά μετά θα αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε την προσπάθεια.
 
Είναι γεγονός πάντως,  πως αρκετός κόσμος, είτε κάνει μόνο γυμνατικής είτε όταν ξεκινήσει ένα πλάο διατροφής δεν ασχολείται καθόλου με την άσκηση.


Οι ειδικοί διατροφολόγοι και διαιτολόγοι εξηγούν ότι στην τελική ο έλεγχος του βάρους είναι θέμα ενεργειακού ισοζυγίου. Με απλά λόγια, για να χάσει κανείς βάρος πρέπει καθημερινά να προσλαμβάνει λιγότερη ενέργεια (δηλαδή θερμίδες) από αυτές που καταναλώνει για το βασικό του μεταβολισμό (δηλαδή την ενέργεια που χρειάζεται για τη λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος κλπ) αλλά και τη σωματική του δραστηριότητα..

Συνεπώς, δεν γίνεται δίαιτα χωρίς άσκηση ούτε άσκηση χωρίς δίατροφή.


Ο διατροφολόγος αθλητών και με πολλές διακρίσεις στην σωματική διάπλαση, Άρης Χατζηπαναγή, σχολιάζει  :

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας