Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

"Από Δευτέρα, γυμνάζομαι.." ( video)

"Από Δευτέρα, γυμνάζομαι.." ( video)

Αν αποφασίσατε ότι θα αρχίσετε γυμναστική την Δευτέρα αλλά η δουλειά, οι ασχολίες και υποχρεώσεις , σας αναγκάζουν να την μεταθέσετε  για την άλλη Δευτέρα… και κάπως  έτσι περάσαν δυο χρόνια από τότε που έχετε να ασκηθείτε … τότε σας ενημερώνουμε πως δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.
 
Και για να είμαστε ειλκρινείς δεν το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί που δεν «σηκώνουν» από δικαιολογίες.

Αρχικά δεν πρέπει να αισθάνεστε άσχημα, καθώς όλοι μας έχουμε κατά καιρούς σκαρφιστεί διάφορες δικαιολογίες οι οποίες μας «γλιτώνουν» από τον άθλο που λέγεται γυμναστική, γυμναστήριο, Pilates, yoga κ.λπ. (ο κάθε ένας από εμάς έχει το δικό του).

Αν αναλογιστείτε πόσο χρόνο βλέπετε τηλεόραση ή πόσο χρόνο περνάτε «σερφάροντας» στο δυαδίκτιο τότε  θα καταλάβετε ότι χρόνος υπάρχει και μπορεί αυτό που δεν υπάρχει να είναι θέληση.

Από την άλλη μπορεί να μην έχετε κίνητρο ή και όρεξη… τρώγοντας ωστόσο έρχεται η όρεξη αφού μόλις ξεκινήσετε θα γεμίσετε με όρεξη και ενέργεια.

Αν πάλι δεν θέλετε να κινηθείτε ανάμεσα σε fit και καλοσχηματισμένα σώματα γιατι σας φοβίζει το μέτρο σύγκρισης τότε σκεφτείτε πως αν πραγματικά θέλετε να γυμναστείτε μπορείτε να το κάνετε και στο σπίτι.

Αν ακόμα και ο χρόνος που χρειάζεστε για να φτάσετε στο γυμναστήριο είναι πολύτιμος ή το ωράριό σας δεν συμβαδίζει με αυτό του γυμναστηρίου μπορείτε απλά να γυμναστείτε στο σπίτι. Στο ίντερνετ ή σε κάποιο ξεχασμένο dvd γυμναστικής που έχετε σίγουρα στο σπίτι, θα βρείτε ολιγόλεπτα προγράμματα, που δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό

Και τέλος..δεν αποτελεί δικαιολογία το ότι έχετε παιδιά και δεν μπορείτε να γυμναστείτε. Δεν υπάρχει πιο ωραίο παράδειγμα από το να δίνεις στα παιδιά σου το παράδειγμα του υγιεινού τρόπου ζωής.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως χρειάζονται τουλάχιστον 1 ώρα για να γυμναστούν ικανοποιητικά και να έχουν τα ανάλογα αποτελέσματα.
 
Όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως ακόμα και 30 λεπτά άσκησης είναι αρκετά για να ενισχύσετε την φυσική σας κατάσταση.

Ελπίζουμε το HealthNews να σας έχει πείσει.. αν όχι ακούστε και την γνώμη ενός ειδικού...και οργανωθείτε.

( Άρης Χατζηπαναγή, διατροφολόγος αθλητών, με πολλές διακρίσεις στην σωματική διάπλαση και διευθυντής του UFIT )
 
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας