Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Στέφανος Χατζηνικολάου: ένα πρωταθλητής μας συστήνεται

Στέφανος Χατζηνικολάου: ένα πρωταθλητής μας συστήνεται

Ο Στέφανος Χατζηνιολάου, έχει το πάθος που σε παρασέρνει να θες να ακολουθήσεις αυτό που κάνει..είναι νέος, γεμάτος ενέργεια και με την απαραίτητη τρέλα για αυτό που κάνει. Από παιδί θυμάται τον εαυτό του, να γυμνάζεται...κρίκοι, στίβος, ενόργανη.

Πρωταθλητής στίβου,σπούδασε γυμναστής στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας και σήμερα δουλεύει γυμνστής σε γυμναστήριο.

Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείατι με το barefoot intelligent training δλδ καλλισθενική αγωγή ή calisthenics.
 
Έχει σαν βάση την ενόργανη γυμναστική, την κινησιολογία, την δύναμη, την ευλιγισία, flow movements, animal flow movements

Η ενόργανη γυμναστική είναι η βασική γυμναστική  αφού το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να μπορεί να κάνει πολλές και πολύπλοκες κινήσεις
 
Στην σύγχρονη ωστόσο εποχή που ζούμε με τον τρόπο ζωής που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς, νομίζουμε ότι το σώμα μας κινείται μόνο προς μια κατεύθυνση.
 
 
 
 
Ανθρώπινη Κίνηση:

Ασχολούμαστε λοιπόν, με την ανθρώπινη κίνηση για να ενεργοποιήσουμε το σώμα μας έτσι ώστε να «ξυπνήσει». Αυτό μας δίνει ευεξία, ευλιγισία, δύναμη μα πάνω από όλα υγεία.

"Ξέρετε ο Θεός μας έφτιαξε χέρια και αυτά πρέπει να τα αξιοποιούμε για το σώμα μας. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να περπατήσετε με τα χέρια σας ή να κρεμμαστείτε από ψηλά.." δηλώνει στο HealthNews ο Στέφανος.
 
Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία φορά θα παραδεχτείτε οι περισσότεροι πώς κάτι τέτοιο είχε γίνει στο δημοτικό.

Έτσι λοιπόν "εμείς κάνουμε προπόνηση με βάση το βάρος του σώματος, χαρίζοντας έτσι στον καθένα την απαραίτητη δύναμη έτσι ώστε να μπορεί να στηριζει το βάρος του σώματος του σε οποιαδήποτε κατεύθυνση." συνεχίζει
 
 
 
Εξοπλισμός: 

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι όργανα της ενόργανης γυμναστικής όπως μονόζυγο, δίζυγο, πολύζυγα, κρίκους και κάποια μηχανήματα.

"Με μια μικρή προετοιμασία 6 μηνών προετιμάζουμε το σώμα μας για να δεκτεί μια από τις πιο «σκληρες» προπονήσεις όπως αυτή της ενόργανης και να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι η δύναμη δεν έχει ηλικία.
 
Και αυτό το λέω επειδή πολλοί μπορεί να πούνε ότι τέτοιες προοπνήσεις πρέπει να τις ξεκινά κάποιος από παιδί.

Πιστεύω ότι αυτή η αντίληψη είναι λάθος και υπάρχουν πολλά παραδείγματα πάνω από όλα μετρά η θέληση και με την σωστή καθοδήγηση πάντα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Είναι κρίμα να γεράσουμε ή να φτάσουμε στο τέλος της ζωής μας και να μην μάθουμε ποτέ τις πραγματικές δυνάμεις που έχει το ανθρώπινο σώμα."
 
Το 2002 ο Στέφανος πήρε την 4η θέση στην Παγκόσμια Γυμναστιάδα 400μ, νικητής αγώνων μικρών κρατών Ευρώπης 2008-2009 και 2010 στα 400 200 μ και στην σκυταλοδρομία 4 επί 400. Υπήρξε Παγκυπριονίκης και συνάμα τις ίδιες χρονιές με συμμετοχή και σε άλλα Ευρωπαικά Πρωταθλήματα όπως το Πρωτάθλημα Εθνών (bruno zaouli)
 

( O Στέφανος Χατζηνικολάου, εν δράσει ) 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας