Παρασκευή 7 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Αν είσαι κατσούφης...θα παχύνεις

Αν είσαι κατσούφης...θα παχύνεις

  Αν είσαι μονίμως με τα μούτρα στο πάτωμα....τότε ξανασκέψου το.
 
Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Psychology δείχνει ότι η κακή διάθεση μπορεί να σε οδηγήσει και σε κακές διατροφικές συνήθειες.
Οσοι δήλωσαν απογοητευμένοι από τη ζωή τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουν βλαβερές τροφές -χωρίς να σκέφτονται την επιβάρυνση του σώματός τους σε θερμίδες- σε σχέση με εκείνους που δήλωναν χαρούμενοι.
 
Σύμφωνα με τη Meryl Gardner, επικεφαλής της έρευνας, αυτό μπορεί να οφείλεται σε εξελικτικούς παράγοντες: τα αρνητικά συναισθήματα σηματοδοτούν ότι έχεις ένα πρόβλημα και σου προκαλούν την επιθυμία να κάνεις κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα στο παρόν, αποσπώντας το ενδιαφέρον σου από το μέλλον.
 
Επομένως, αν δεν έχεις πολλά κέφια πριν φας ή πριν επισκεφτείς το σούπερ μάρκετ, προσπάθησε να κάνεις μια θετική σκέψη (για παράδειγμα, προσπάθησε να φανταστείς πώς θα είναι η μουσική που ακούς σε 10 χρόνια από τώρα) κι εστίασε σε κάτι μελλοντικό (πάντα εντός λογικών ορίων), το οποίο δεν σου προκαλεί καμία ανησυχία ή άγχος, σου λέει η Gardner. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας