Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Dorians Challenge: δοκίμασε τις αντοχές σου

Dorians Challenge: δοκίμασε τις αντοχές σου

Το Dorians Challenge επιστρέφει στις 8 Απριλίου με μια μοναδική διοργάνωση.

Το Dorians Coastal Challenge powered by Hellenic Bank είναι ανάμεσα στις ελάχιστες αθλητικές εκδηλώσεις με παρόμοιο χαρακτήρα που πραγματοποιούνται ανά το παγκόσμιο και η πρώτη που θα διοργανωθεί στην Κύπρο.
 
 
Σε αυτή την εκδήλωση οι συμμετέχοντες καλούνται να αποδεχτούν την πρόκληση και να θέσουν σε δοκιμασία το σώμα και τα ψυχικά τους αποθέματα με σκοπό να διανύσουν μια απόσταση 5 χιλιομέτρων αποτελούμενη από 20 εμπόδια τοποθετημένα κατά μήκος της παραλίας και εντός της θάλασσας, σε ρηχά νερά.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Το Dorians Coastal Challenge powered by Hellenic Bank απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω τα οποία δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο μη ανταγωνιστικός χαρακτήρας, καθιστά το Dorians Coastal Challenge μια εκδήλωση στην οποία όλοι μπορούν να συμμετάσχουν και όλοι μπορούν να τερματίσουν, από άτομα τα οποία ενδεχομένως να μην ασκούν έντονη σωματική δραστηριότητα μέχρι αθλητές επιδόσεων.
 
Πέραν από μια πρόκληση της αντοχής, της δύναμης, του σθένους και της ομαδικότητας, το Dorians Coastal Challenge powered by Hellenic Bank αποτελεί μια εκδήλωση διασκέδασης που οι συμμετέχοντες θα θυμούνται και θα συζητούν για αρκετούς μήνες.
 
 
 
 
 

Ανάπτυξη Ομαδικότητας

Παράλληλα αποτελεί την απόλυτη εκδήλωση ανάπτυξης ομαδικότητας, συνεργασίας, επικοινωνίας και ενίσχυσης του ηθικού.
 
Όταν ένα μέλος της ομάδας σου δεν μπορεί να προσπελάσει ένα τοίχο, να αναρριχηθεί στο σχοινί ή σκέφτεται να εγκαταλείψει την προσπάθεια, η βοήθεια και μερικά λόγια παρότρυνσης από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα συμβάλουν στο να ολοκληρώσεις τη διαδρομή.

Και δεν σταματά  μόνο εδώ…

‘Dorian Donor’ είναι το όνομα που έχει προκύψει από τη συνεργασία του Dorians Challenge με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.
 
Αποτελεί το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα επίσημο οργανωμένο σύνολο εθελοντών δοτών μυελού των οστών την Κύπρο.

Έλα στις 8 Απριλίου στην Παραλία του ΚΟΤ ως συμμετέχοντας ή θεατάς, και με λίγο σάλιο σε μια μπατονέτα μπορείς να συμβάλεις μαζί με χιλιάδες άλλους “Δωριείς” σε ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία’. Τόσο απλά!
 

Συμμετοχή

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Dorians Coastal Challenge, ατομικά ή ως μέλη μιας ομάδας μέσο της ιστοσελίδας www.dorianschallenge.com
 
Μέχρι τις 7 Απριλίου οι τιμή εισόδου έχει οριστεί στα €35 ενώ κατά την ημέρα της εκδήλωσης το εισιτήριο θα είναι στα €55.
Όλοι οι συμμετέχοντες, κατά την ημέρα της εκδήλωσης θα λάβουν μια μπαντάνα με το προσωπικό τους αριθμό, ενεργειακά ποτά στην εκκίνηση και ενδιάμεσα της διαδρομής ενώ στον τερματισμό θα τους περιμένει μια συλλεκτική φανέλα τερματισμού και ζεστό τσάι βοτάνων.

Επόμενες Εκδηλώσεις

Το Dorians Challenge αποτελεί μια σειρά διαδρομών με διαφορετικό χαρακτήρα, κοινό και θεματολογία. Με την πρώτη εκδήλωση να έχει πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2016 στον Κόρνο και την δεύτερη να πραγματοποιείται στις 8 Απριλίου, οι διοργανωτές προγραμματίζουν εντός του 2017 τη διοργάνωση δυο επιπλέον διοργανώσεων, το Dorians Ultimate Challenge και το Dorians Survival Challenge.
 

Το Dorians Ultimate Challenge θα αποτελέσει την πρώτη ανταγωνιστική διαδρομή απόστασης 12 χιλιομέτρων, του πλέον δύσκολου τερέν, με 30 φυσικά και τεχνητά εμπόδια

Το Dorians Survival Challenge θα είναι ο πρώτος αγώνας επιβίωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και η πλέον σκληρή από όλες τις εκδηλώσεις του Dorians Challenge. Σε συνεργασία με Βετεράνους των Ειδικών Δυνάμεων και ειδικούς σε θέματα επιβίωσης με διεθνή εμπειρία, το Dorians Survival Challenge θα είναι μια εξαντλητική πρόκληση διάρκειας 24 ωρών για ομάδες από 2 μέχρι 4 άτομα. Το Survival Challenge αναμένεται να διοργανωθεί για πρώτη φορά περί τα τέλη του 2017, σε ένα πραγματικά σκληρό και άγριο περιβάλλον, κάτω από ελεγχόμενες και απρόσμενες συνθήκες, και με χρηματικό έπαθλο στην ομάδα που θα επιβιώσει και θα περάσει τη γραμμή τερματισμού πρώτη.
 
 
To HealthNews μίλησε με τον Βαγγέλη Ελευθερίου, γενικό διευθυντή Dorians Challenge
 
Πώς βλέπετε τον θεσμό να εξελίσσετε στην Κύπρο;
 
Βάσει πρόσφατης μελέτης του περιοδικού Wall Street Journal, η διοργάνωση διαδρομών με εμπόδια και δοκιμασίες αποτελεί το άθλημα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στον κόσμο. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος σε παρόμοιες εκδηλώσεις πέραν των 10 εκατομμύρια ατόμων.
 
Γίνεται επομένως κατανοητό ότι το άθλημα αποκτά μια τεράστια δυναμική, λαμβάνει έντονη προβολή και προσελκύει πιστούς οπαδούς ανά τον κόσμο.

Η τάση αυτή, αν και βρίσκεται ακόμη στα πρώιμα στάδιά της στην Κύπρο, έχει επηρεάσει χιλιάδες κόσμου στο να συμμετάσχει στην πρώτη μας εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και να δηλώσει συμμετοχή στην επικείμενη διοργάνωσή μας.
 
Επίσης, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας να λαμβάνουν μέρος σε υπαίθριες αθλητικές διοργανώσεις όπως μαραθωνίους δρόμους, διαγωνισμούς τριάθλου και ποδηλατικές διαδρομές γεγονός που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.
 
Οι Κύπριοι που συμμετέχουν έχουν καλή φυσική κατάσταση;
 
Μπορούμε να πούμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού διαθέτει ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ή παρακίνησης μεγαλύτερου αριθμού Κυπρίων για τακτική εκγύμναση.
 
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε μέσα από τις διοργανώσεις του Dorians Challenge.
 
Δηλαδή, ερχόμενος στις διοργανώσεις μας θα συναντήσεις συμμετέχοντες από όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, από άτομα τα οποία γυμνάζονται τακτικά μέχρι άτομα τα οποία δεν ασκούν οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα και άτομα με επιπλέον κιλά.
 
Το γεγονός αυτό παραπέμπει στο ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει τη διάθεση και τη θέληση για άσκηση φυσικής δραστηριότητας.
 
Πώς το βλέπετε στο μέλλον;
 
Το Dorians Challenge έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται με σκοπό να παρακινήσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο στο να υιοθετήσει ένα υγιεινό τρόπο ζωής, εντάσσοντας συνήθειες όπως η τακτική εκγύμναση και η ισορροπημένη διατροφή στην καθημερινότητά του.
 
Πως σκοπεύουμε να το επιτύχουμε αυτό;
 
Μέσα από τη διοργάνωση σε τακτά χρονικά διαστήματα, διαδρομών οι οποίες θα είναι διαφορετικές ανά μεταξύ τους σε τοποθεσία, απόστασης, αριθμού εμποδίων και γενικά διαφορετικού επιπέδου δυσκολίας.

Ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2016 με το Dorians Challenge που ήταν μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων αποτελούμενη από 20 εμπόδια σε μια τοποθεσία με πεδιάδες, λόφους και κοίτες ποταμών.
 
Στις 8 Απριλίου 2017 διοργανώνουμε το Dorians Coastal Challenge powered by Hellenic Bank όπου η άμμος, η θάλασσα και τα νέα μας εμπόδια να καθιστούν την εκδήλωση μεγαλύτερης πρόκλησης από την προηγούμενη.
Περί τα τέλη του 2017 προγραμματίζουμε το Dorians Ultimate Challenge και το Dorians Survival Challenge που θα είναι ακόμη πιο δύσκολες και αντίξοες διαδρομές.

Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να παρακινήσουμε το κοινό στο να εντάξει στην καθημερινότητά του την οποιαδήποτε μορφή φυσικής δραστηριότητας ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο στο να ανταπεξέλθει και να τερματίσει την επόμενη διοργάνωση αναπτύσσοντας παράλληλα ένα κοινό με πιστούς οπαδούς των διαδρομών με εμπόδια και δοκιμασίες.
 
Και όπως προκύπτει το έχουμε επιτύχει αφού ο μέχρι σήμερα αριθμός των συμμετοχών στο Dorians Coastal Challenge είναι 5 φορές μεγαλύτερος της πρώτης εκδήλωσης. Το μέλλον επομένως των εκδηλώσεων φαντάζει ιδιαίτερα λαμπρό.     
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας